Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kue Dadar pannekoek

Groene Indische pannenkoekjes met kokosvulling

Ingrediënten
150 gr bloem
2 eieren
½ theel groene pandan pasta (toko)
300 ml kokosmelk (santen)
100 gr geraspte kokos
75 gram bruine basterdsuiker of rietsuiker
100 ml water
Klontje boter
Optioneel: ½ pandanblad
 
Bereiding
Verwarm de geraspte kokos, basterdsuiker of rietsuiker en het water in een pannetje. Voeg eventueel nog een half pandanblad toe voor een extra volle smaak. Laat het mengsel 5 minuutje op zacht vuur indikken. Mix de bloem, eieren, groene pandanpasta en de kokosmelk in een kom tot een groen beslag. Verhit de boter in een koekenpan en schenk er een dun laagje beslag in. Zorg ervoor dat het hele opperlak van de pan bedekt is. Bak de flensjes aan beide kanten 2 minuten. Leg ze op een bord en schep en een flinke schep van het kokosmengsel op en rol de flensjes op. Strooi er eventueel nog wat geraspte kokos op.
Beoordeling (88 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst