Kue dadar pannenkoek

Zoete Indische pannenkoekjes gemaakt met groene pandan met een heerlijke kokosvulling

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de geraspte kokos, basterdsuiker of rietsuiker en het water in een pannetje. Voeg eventueel nog een half pandanblad toe voor een extra volle smaak. Laat het mengsel 5 minuutje op zacht vuur indikken. Mix de bloem, eieren, groene pandanpasta en de kokosmelk in een kom tot een groen beslag.

Verhit de boter in een koekenpan en schenk er een dun laagje beslag in. Zorg ervoor dat het hele opperlak van de pan bedekt is. Bak de flensjes aan beide kanten 2 minuten. Leg ze op een bord en schep en een flinke schep van het kokosmengsel op en rol de flensjes op. Strooi er eventueel nog wat geraspte kokos op.

166 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.