Ga naar de inhoud
Kue dadar pannenkoek

Kue dadar pannenkoek

Zoete Indische pannenkoekjes gemaakt met groene pandan met een heerlijke kokosvulling

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr bloem
  • 2 eieren
  • 0.5 theelepel groene pandan pasta ( toko )
  • 300 ml kokosmelk ( santen )
  • 100 gr geraspte kokos
  • 75 gr bruine basterdsuiker of rietsuiker
  • 100 ml water
  • Klontje boter
  • Optioneel: ½ pandanblad

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de geraspte kokos, basterdsuiker of rietsuiker en het water in een pannetje. Voeg eventueel nog een half pandanblad toe voor een extra volle smaak. Laat het mengsel 5 minuutje op zacht vuur indikken. Mix de bloem, eieren, groene pandanpasta en de kokosmelk in een kom tot een groen beslag.


  2. Verhit de boter in een koekenpan en schenk er een dun laagje beslag in. Zorg ervoor dat het hele opperlak van de pan bedekt is. Bak de flensjes aan beide kanten 2 minuten. Leg ze op een bord en schep en een flinke schep van het kokosmengsel op en rol de flensjes op. Strooi er eventueel nog wat geraspte kokos op.