Ga naar de inhoud
Vegan brownies

Vegan brownies

Een smeuïge en gezonde vegan brownie met knapperige walnoten en stukjes chocola, 100% plantaardig en lekker!

15 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 100 gr havermeel
  • 0.5 courgette
  • 40 gr cacao
  • 30 gr pindakaas
  • 60 gr dadels
  • 4 eetlepels agave
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 1 theelepel lijnzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 30 gr walnoten
  • 30 gr pure chocola

Benodigdheden

  • Bakblik ca. 15 x 20 cm
  • Keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik in of bedek deze met bakpapier. Rasp de courgette grof. Doe het lijnzaad in een schaaltje en voeg hier een eetlepel water aan toe, laat even staan.


  2. Mix de droge ingrediënten (havermeel, cacao, bakpoeder en baking soda) in een keukenmachine. Voeg daarna de natte ingrediënten (courgette, pindakaas, dadels, agave, sojamelk, vanille aroma) en lijnzaad toe en mix deze tot een gladde massa.


  3. Hak de walnoten en de pure chocola fijn. Meng 2/3 hiervan door het brownie beslag. Doe het beslag in de bakvorm en doe de overgebleven 1/3 van de walnoten en pure chocola op de bovenkant. Zet voor ongeveer 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Laat de brownies goed afkoelen, ze worden nog wat steviger wanneer ze afkoelen.