Vegan brownies

Een smeuïge en gezonde vegan brownie met knapperige walnoten en stukjes chocola, 100% plantaardig en lekker!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik in of bedek deze met bakpapier. Rasp de courgette grof. Doe het lijnzaad in een schaaltje en voeg hier een eetlepel water aan toe, laat even staan.

 Mix de droge ingrediënten (havermeel, cacao, bakpoeder en baking soda) in een keukenmachine. Voeg daarna de natte ingrediënten (courgette, pindakaas, dadels, agave, sojamelk, vanille aroma) en lijnzaad toe en mix deze tot een gladde massa.

 Hak de walnoten en de pure chocola fijn. Meng 2/3 hiervan door het brownie beslag. Doe het beslag in de bakvorm en doe de overgebleven 1/3 van de walnoten en pure chocola op de bovenkant. Zet voor ongeveer 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Laat de brownies goed afkoelen, ze worden nog wat steviger wanneer ze afkoelen.

61 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.