Kue mangkok

Deze zoete Indische gestoomde cakejes worden ook wel kwee mangkok genoemd, zijn heerlijk luchtig van structuur en hebben een lekkere kokos en pandan smaak. Ontdek hoe je deze traditionele lekkernij zelf kunt maken.

Bakrecept 20 min + 25 min stoomtijd

ingrediënten

voor 15 stuks

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het mengen van het rijstmeel, zelfrijzend bakmeel, kokosrasp, basterdsuiker, vanillesuiker en een snufje zout in een grote kom.

  2. Voeg dan de dikke kokosmelk en bruiswater toe aan de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.

  3. Voeg pandan aroma toe naar smaak. Als je kleur aan de kue mangkok wilt geven, kun je nu ook de kleurstof toevoegen.

  4. Laat het beslag even rusten terwijl je de stoommand voorbereidt. Zorg ervoor dat het water in de stoompan kookt voordat je de vormpjes erin plaatst.

  5. Vul de siliconen vormpjes met het beslag. Vul ze tot net onder de rand.

  6. Plaats de vormpjes in de stoommand en zet deze in een dun laagje water in een pan. Zorg dat het water de cakejes niet raakt. Stoom de kue mangkok in ongeveer 25 minuten gaar. Haal tijdens het stomen de deksel niet van de pan, ook al is dit verleidelijk.

  7. Controleer na ca. 25 minuten of ze gaar zijn door er met een prikker in te prikken; deze moet er schoon uitkomen.

  8. Haal de kue mangkok uit de stoommand en laat ze even afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

  9. Bestrooi de gestoomde keu mangkok cakejes met extra geraspte kokos voor het serveren.

  10. Tip: bewaar ze tot ca. 5 dagen in een afgesloten trommel of bak.

Heeft het gesmaakt?
5 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!