Ga naar de inhoud
Feestelijke salade met stoofpeer

Feestelijke salade met stoofpeer

Super makkelijke salade met stoofpeer en geitenkaas voor een feestelijke start van het kerstdiner

20 M + 5 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 stoofperen ( uit pot of zelfgemaakt )
  • 280 gr verse geitenkaas ( 2 stuks )
  • 80 gr sla
  • 4 eetlepels walnoot
  • 3 a 4 sneetjes brood
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepels siroop van de stoofperen
  • Kneep honing

Materialen

  • Bakplaat met bakpapier
  • Stervorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Druk met een stervorm sterren uit het brood en rooster deze even in een droge pan of in de oven licht bruin. Snijd de geitenkaas voorzichtig horizontaal doormidden. Leg ze op een bakplaat en druppel er een beetje honing over. Zet 5 minuten in de oven. Verdeel de sla over 4 bordjes.


  2. Snijd de stoofperen in partjes en leg in een stervorm op de sla. Leg dan de warme plak geitenkaas er op en steek de broodsterren er in. Kruimel wat walnoot er over. Meng de balsamicoazijn met de siroop van de stoofperen en besprenkel de salade hier mee. Serveer lauwwarm.


    Ook lekker met gebakken spekjes ipv de walnoot.