Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Feestelijke salade met stoofpeer

Super makkelijke salade met stoofpeer en geitenkaas voor een feestelijke start van het kerstdiner

Ingrediënten
  • 2 bakjes of potjes stoofperen a 350 gr of 4 stoofperen
  • 280 gr verse geitenkaas (2 stuks)
  • 80 gr sla
  • 4 eetlepels walnoot
  • 3 a 4 sneetjes brood
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepels siroop van de stoofperen
  • Kneep honing
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier
  • Stervorm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Druk met een stervorm sterren uit het brood en rooster deze even in een droge pan of in de oven licht bruin. Snijd de geitenkaas voorzichtig horizontaal doormidden. Leg ze op een bakplaat en druppel er een beetje honing over. Zet 5 minuten in de oven. Verdeel de sla over 4 bordjes.

Snijd de stoofperen in partjes en leg in een stervorm op de sla. Leg dan de warme plak geitenkaas er op en steek de broodsterren er in. Kruimel wat walnoot er over. Meng de balsamicoazijn met de siroop van de stoofperen en besprenkel de salade hier mee. Serveer lauwwarm. Ook lekker met gebakken spekjes ipv de walnoot.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×