
Feestelijke salade met stoofpeer
Super makkelijke salade met stoofpeer en geitenkaas voor een feestelijke start van het kerstdiner
20 M + 5 M oventijd
Ingrediƫnten: Salade stoofpeer
Voor personen
-
4 stoofperen ( uit pot of zelfgemaakt )
-
280 gr verse geitenkaas ( 2 stuks )
-
80 gr sla
-
4 eetlepels walnoot
-
3 a 4 sneetjes brood
-
1 eetlepel balsamico azijn
-
2 eetlepels siroop van de stoofperen
-
Kneep honing
Materialen
-
Bakplaat met bakpapier
-
Stervorm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Salade stoofpeer
-
Verwarm de oven op 200 graden. Druk met een stervorm sterren uit het brood en rooster deze even in een droge pan of in de oven licht bruin. Snijd de geitenkaas voorzichtig horizontaal doormidden. Leg ze op een bakplaat en druppel er een beetje honing over. Zet 5 minuten in de oven. Verdeel de sla over 4 bordjes.
-
Snijd de stoofperen in partjes en leg in een stervorm op de sla. Leg dan de warme plak geitenkaas er op en steek de broodsterren er in. Kruimel wat walnoot er over. Meng de balsamicoazijn met de siroop van de stoofperen en besprenkel de salade hier mee. Serveer lauwwarm.
Ook lekker met gebakken spekjes ipv de walnoot.
Heeft het gesmaakt?
103 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 420
- vet 22 gr
- verzadigd vet 13 gr
- koolhydraten 42 gr
- w.v. suikers 30 gr
- vezels 4 gr
- eiwit 11 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker