Feestelijke salade met stoofpeer

Super makkelijke salade met stoofpeer en geitenkaas voor een feestelijke start van het kerstdiner

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Druk met een stervorm sterren uit het brood en rooster deze even in een droge pan of in de oven licht bruin. Snijd de geitenkaas voorzichtig horizontaal doormidden. Leg ze op een bakplaat en druppel er een beetje honing over. Zet 5 minuten in de oven. Verdeel de sla over 4 bordjes.

Snijd de stoofperen in partjes en leg in een stervorm op de sla. Leg dan de warme plak geitenkaas er op en steek de broodsterren er in. Kruimel wat walnoot er over. Meng de balsamicoazijn met de siroop van de stoofperen en besprenkel de salade hier mee. Serveer lauwwarm.

Ook lekker met gebakken spekjes ipv de walnoot.

62 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!