Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Feestelijke salade met stoofpeer

Super makkelijke salade met stoofpeer en geitenkaas voor een feestelijke start van het kerstdiner

Ingrediënten
  • 2 bakjes of potjes stoofperen a 350 gr of 4 stoofperen
  • 280 gr verse geitenkaas (2 stuks)
  • 80 gr sla
  • 4 eetlepels walnoot
  • 3 a 4 sneetjes brood
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepels siroop van de stoofperen
  • Kneep honing
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier
  • Stervorm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Druk met een stervorm sterren uit het brood en rooster deze even in een droge pan of in de oven licht bruin. Snijd de geitenkaas voorzichtig horizontaal doormidden. Leg ze op een bakplaat en druppel er een beetje honing over. Zet 5 minuten in de oven. Verdeel de sla over 4 bordjes.

salade_stoofpeer_02.jpg
salade_stoofpeer_01.jpg

Snijd de stoofperen in partjes en leg in een stervorm op de sla. Leg dan de warme plak geitenkaas er op en steek de broodsterren er in. Kruimel wat walnoot er over. Meng de balsamicoazijn met de siroop van de stoofperen en besprenkel de salade hier mee. Serveer lauwwarm. Ook lekker met gebakken spekjes ipv de walnoot.

Beoordeling (75 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette