Mediterraans groentepannetje

Een heerlijk mediterraans groentepannetje, vol verse groenten en kruiden. Gegarneerd met witte kaas en een schijfje citroen als finishing touch. Een gezonde en kleurrijke maaltijd, perfect om te delen met vrienden of familie.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Optioneel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de sperziebonen in 12 minuten gaar.

  2. Snijd ondertussen de courgette, aubergine en tomaten in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.

  3. Verhit wat boter of olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg hier de courgette en aubergine aan toe en bak dit 5 minuutjes mee.

  4. Giet de sperziebonen af en voeg ze toe aan het groentemengsel. Voeg ook de tomaat en de witte bonen in tomatensaus toe.

  5. Kruimel hier het groente bouillonblokje overheen en voeg de tijm, oregano en een snuf peper en zout toe. Roer het geheel nog eens goed door tot het warm is.

  6. Verdeel het groentepannetje over de borden. Kruimel hier de witte kaas overheen en leg er een schijfje citroen bovenop. De citroen is lekker om er overheen te sprinkelen. Garneer eventueel met wat peterselie.

  7. Tips: serveer bv. met brood of aardappelen.

  8. Als je vlees wil toevoegen kun je een chorizo worst in stukjes snijden en eerst bakken in de pan waar je alle groente aan toevoegt.

Heeft het gesmaakt?
36 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Nienke Vinkenvleugel

Ik hou van lekker eten, maar als ik kook of bak wil ik wel graag dat het naast lekker ook makkelijk, snel en gezond is met ingrediënten die ik vaak in huis heb. Dat zie je ook vaak terug in mijn recepten.