Aardbeien bavarois

Lekkere frisse bavarois gemaakt met maar 5 ingrediënten waaronder aardbeien met room, een perfect zomers dessert

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden:

Bereiding

 Week de blaadjes gelatine in koud water. Pureer de aardbeien met de staafmixer helemaal fijn. Doe de aardbeiensaus in een pannetje samen met het citroensap en verwarm dit, het hoeft niet te koken. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de warme aardbeiensaus, laat het mengsel vervolgens weer iets afkoelen, niet te ver anders wordt deze al stijf. Mix de slagroom en de suiker lobbig. Voeg de aardbeiensaus met de opgeloste gelatine toe en mix er doorheen.

 Vet de vormpjes in met een beetje zonnebloemolie, zo laat de bavarois straks beter los, of gebruik siliconen puddingvormpjes. Giet het mengsel in de vormpjes en zet minimaal 3 uur in de koelkast, of een hele nacht. Doe wat warm water in een kom en houd de onderkant van de vormpjes kort hierin zodat de aardbeien bavarois makkelijk los komt. Stort de bavarois daarna op een bordje. Garneer de bavarois eventueel met wat extra verse aardbeien.

 Tip: wil je geen risico lopen dat de bavarois niet goed uit de vormpjes komt, serveer de aardbeien bavarois dan in een glaasje die je laat opstijven in de koelkast.

aardbeien bavarois dessert www.leukerecepten.nl
89 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.