Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardbeien bavarois

Lekkere frisse bavarois gemaakt met maar 5 ingrediënten waaronder aardbeien met room, een perfect zomers dessert

Ingrediënten
Benodigdheden:

Bereiding

 Week de blaadjes gelatine in koud water. Pureer de aardbeien met de staafmixer helemaal fijn. Doe de aardbeiensaus in een pannetje samen met het citroensap en verwarm dit, het hoeft niet te koken. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de warme aardbeiensaus, laat het mengsel vervolgens weer iets afkoelen, niet te ver anders wordt deze al stijf. Mix de slagroom en de suiker lobbig. Voeg de aardbeiensaus met de opgeloste gelatine toe en mix er doorheen.

 Vet de vormpjes in met een beetje zonnebloemolie, zo laat de bavarois straks beter los, of gebruik siliconen puddingvormpjes. Giet het mengsel in de vormpjes en zet minimaal 3 uur in de koelkast, of een hele nacht. Doe wat warm water in een kom en houd de onderkant van de vormpjes kort hierin zodat de aardbeien bavarois makkelijk los komt. Stort de bavarois daarna op een bordje. Garneer de bavarois eventueel met wat extra verse aardbeien.

 Tip: wil je geen risico lopen dat de bavarois niet goed uit de vormpjes komt, serveer de aardbeien bavarois dan in een glaasje die je laat opstijven in de koelkast.

aardbeien bavarois dessert www.leukerecepten.nl

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×