Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip

Lekker van de BBQ of uit de pan: kruidige kip met paprika en mais met een romige avocado dip.

Ingrediënten
  • 350 gr kipfilet
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf cayennepeper
  • Snuf komijn
  • peper en zout
  • 6 mini maïs (uit blik)
  • 1 paprika
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels citroensap
Materialen
  • 6 sate prikkers

Bereiding
Snijd de kip in blokjes en kruid met peper, zout, paprikapoeder, komijn en cayennepeper. Snijd de mini mais doormidden en de paprika in stukken. Rijg de kip, paprika en mais aan de spiezen.

mexicaanse_kipspies_01.jpg
mexicaanse_kipspies_02.jpg
mexicaanse_kipspies_03.jpg

Bak ze op de BBQ of in de pan gaar. Pureer ondertussen de avocado met citroensap en een snufje peper en zout. Serveer de Mexiaanse kipspiezen met de avocado dip.

Tip: kun je geen mini mais vinden dan kun je ook een grote maiskolf in stukken snijden.

Beoordeling (9 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×