Ga naar de inhoud
Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip

Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip

Lekker van de BBQ of uit de pan: kruidige kip met paprika en mais met een romige avocado dip.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 350 gr kipfilet
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf cayennepeper
  • Snuf komijn
  • peper en zout
  • 6 mini maïs ( uit blik )
  • 1 paprika
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels citroensap

Materialen

  • 6 saté prikkers

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de kip in blokjes en kruid met peper, zout, paprikapoeder, komijn en cayennepeper. Snijd de mini mais doormidden en de paprika in stukken. Rijg de kip, paprika en mais aan de spiezen.


  2. Bak ze op de BBQ of in de pan gaar. Pureer ondertussen de avocado met citroensap en een snufje peper en zout. Serveer de Mexiaanse kipspiezen met de avocado dip.


  3. Tip: kun je geen mini mais vinden dan kun je ook een grote maiskolf in stukken snijden.