Geroosterde paprikasoep met garnalen

Start je tapas avondje met deze glaasjes met een makkelijke paprikasoep en garnalen spiesjes

Voorgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 glaasjes

Materialen

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een soeppan met een klein beetje olie. Voeg dan de gegrilde paprika en tomaat in stukken toe en bak 2 minuutjes mee. Voeg dan de bouillon toe. Laat 10 min zachtjes pruttelen.

  2. Bak ondertussen de garnaaltjes met een snuf peper, zout en paprikapoeder aan in een pan. Pureer de soep fijn met de staafmixer of blender. Roer de creme friache er door. Proef of de soep nog een snufje peper of zout nodig heeft. Prik de garnaaltjes aan de prikkertjes. Verdeel de soep over 4 glaasjes en serveer met het prikkertje garnalen. Lekker met wat brood.

  3. Dit recept is gebaseerd op 4 kleine glaasjes, en staat gelijk aan ca. 2 soepkommen.

Heeft het gesmaakt?
315 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!