
Geroosterde paprikasoep met garnalen
Start je tapas avondje met deze glaasjes met een makkelijke paprikasoep en garnalen spiesjes
30 M
Ingrediƫnten
Voor glaasjes
-
250 gr geroosterde paprikaās (uit pak ( pot of zelf gegrild )
-
400 ml Groentenbouillon
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
1 eetlepel crème fraîche
-
2 tomaten
-
8 garnaaltjes
Materialen
-
4 glaasjes
-
Prikkertjes
-
Staafmixer of blender
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een soeppan met een klein beetje olie. Voeg dan de gegrilde paprika en tomaat in stukken toe en bak 2 minuutjes mee. Voeg dan de bouillon toe. Laat 10 min zachtjes pruttelen.
-
Bak ondertussen de garnaaltjes met een snuf peper, zout en paprikapoeder aan in een pan. Pureer de soep fijn met de staafmixer of blender. Roer de creme friache er door. Proef of de soep nog een snufje peper of zout nodig heeft. Prik de garnaaltjes aan de prikkertjes. Verdeel de soep over 4 glaasjes en serveer met het prikkertje garnalen. Lekker met wat brood.
-
Dit recept is gebaseerd op 4 kleine glaasjes, en staat gelijk aan ca. 2 soepkommen.
Heeft het gesmaakt?
326 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 60
- vet 2.5 gr
- verzadigd vet 1 gr
- koolhydraten 7 gr
- w.v. suikers 4 gr
- vezels 2 gr
- eiwit 3 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker