Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Geroosterde paprikasoep met garnalen

Start je tapas avondje met deze glaasjes met een makkelijke paprikasoep en garnalen spiesjes

Ingrediënten
  • 250 gr geroosterde paprika’s (uit pak (pot of zelf gegrild)
  • 400 ml Groentenbouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 2 tomaten
  • 8 garnaaltjes
Materialen
  • 4 glaasjes
  • Prikkertjes
  • Staafmixer of blender

Bereiding
Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een soeppan met een klein beetje olie. Voeg dan de gegrilde paprika en tomaat in stukken toe en bak 2 minuutjes mee. Voeg dan de bouillon toe. Laat 10 min zachtjes pruttelen.

Bak ondertussen de garnaaltjes met een snuf peper, zout en paprikapoeder aan in een pan. Pureer de soep fijn met de staafmixer of blender. Roer de creme friache er door. Proef of de soep nog een snufje peper of zout nodig heeft. Prik de garnaaltjes aan de prikkertjes. Verdeel de soep over 4 glaasjes en serveer met het prikkertje garnalen. Lekker met wat brood.

Dit recept is gebaseerd op 4 kleine glaasjes, en staat gelijk aan ca. 2 soepkommen.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×