Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Galette met aardbeien en perziken

Makkelijke zomerse fruittaart met perziken en aardbeien in een knapperig korstje deeg
Ingredienten
250 gr aardbeien
2 perzikken
2 eetl suiker
1 theel vanille extract
½ eetl citroensap
Deeg:
190 gr bloem + 1 eetl
50 gr suiker
snufje zout
115 gr koude roomboter (ongezouten)
60 ml ijskoud water (zet een glaasje water ca 15 min in de vriezer)
1 ei
Suiker om te bestrooien
 
Benodigdheden
Bakplaat met bakpapier
plastic folie
 
Bereiding
Was het fruit en snijd in plakjes. Meng het fruit in een kom met 2 eetl suiker, vanille extract en citroensap en zet in de koelkast. Meng in een andere kom de 190 gr bloem, suiker en een snufje zout. Snijd de boter in blokjes en kneed vluchtig met koude handen door het meel. Voeg het ijskoude water toe en kneed tot een bal. Als het deeg goed koud blijft krijg je een knapperig resultaat. Wikkel de bal in plastic folie en leg een uurtje in de koelkast.
 
Galette met aardbeien en perzik 01
Galette met aardbeien en perzik 01
Galette met aardbeien en perzik 01
 
Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif een werkblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit. Het beste kun je een deegroller gebruiken en tussendoor het deeg draaien of omdraaien, hierdoor blijft het minder snel plakken aan de ondergrond. Rol het deeg uit een circkel van ca 28 cm. Leg het deeg op het bakpapier.
 
Galette met aardbeien en perzik 01
Galette met aardbeien en perzik 01
Galette met aardbeien en perzik 01
Schep een beetje bloem in het midden van het circkel. Dit zorgt er voor dat het vocht van het fruit hier in trekt i.p.v de bodem. Schep het fruit in het midden van de deeg circkel. Het sap laat je in de kom. Vouw de randen van het deeg om het fruit. Zorg er voor dat er geen gaten of openingen ontstaan.
 
Galette met aardbeien en perzik 01
Galette met aardbeien en perzik 01
Galette met aardbeien en perzik 01
 
Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van het deeg. Bestrooi met een dun laagje suiker en zet onegveer 30 min in de oven totdat de korst mooi goudbuin is. Eventueel kun je voor het serveren het fruit in de galette besprenkelen met een beetje sap van de aardbeien en perzikken.
De perziken en aardbeien kun je ook vervangen door ander fruit.
Dit recept is afkomstig van de site: sallysbakingaddiction.com
 
Beoordeling (3 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette
Snelle cranberry compote