Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mexicaanse pastasalade met mais

Een heerlijke pastasalade met een Mexicaanse twist. Heerlijk als bijgerecht, lunch of als volledige maaltijd.

Ingrediënten
  • 250 gr penne
  • 150 gr mais
  • 1 avocado
  • 125 ml zure room
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1,5 theelepel oregano
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • peper en zout
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel gehakte koriander (voor de garnering)

Bereiding
Kook de penne volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel af met koud water, zodat de penne niet verder gaart. Meng vervolgens de zure room met het sap van de limoen en alle kruiden. Voeg peper en zout toe naar smaak. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en snijd reepjes van de avocado.

mex_pasta_salade_01.jpg
mex_pasta_salade_02.jpg
mex_pasta_salade_03.jpg
mex_pasta_salade_04.jpg

Meng de kruidige zure room door de pasta en voeg vervolgens ook mais en cherrytomaat toe. Meng alles goed door elkaar en voeg als laatste voorzichtig ook de avocado toe. Maak de pasta af met een beetje koriander.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (41 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus