Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mexicaanse pastasalade met mais

Een heerlijke pastasalade met een Mexicaanse twist. Heerlijk als bijgerecht, lunch of als volledige maaltijd.

Ingrediënten
  • 250 gr penne
  • 150 gr mais
  • 1 avocado
  • 125 ml zure room
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1,5 theelepel oregano
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • peper en zout
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel gehakte koriander (voor de garnering)

Bereiding
Kook de penne volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel af met koud water, zodat de penne niet verder gaart. Meng vervolgens de zure room met het sap van de limoen en alle kruiden. Voeg peper en zout toe naar smaak. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en snijd reepjes van de avocado.

Meng de kruidige zure room door de pasta en voeg vervolgens ook mais en cherrytomaat toe. Meng alles goed door elkaar en voeg als laatste voorzichtig ook de avocado toe. Maak de pasta af met een beetje koriander. Bekijk hier alle salade recepten

Dit recept is gemaakt door Jaimy

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×