Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mexicaanse pastasalade met mais

Een heerlijke pastasalade met een Mexicaanse twist. Heerlijk als bijgerecht, lunch of als volledige maaltijd.

Ingrediënten
  • 250 gr penne
  • 150 gr mais
  • 1 avocado
  • 125 ml zure room
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1,5 theelepel oregano
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • peper en zout
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel gehakte koriander (voor de garnering)

Bereiding
Kook de penne volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel af met koud water, zodat de penne niet verder gaart. Meng vervolgens de zure room met het sap van de limoen en alle kruiden. Voeg peper en zout toe naar smaak. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en snijd reepjes van de avocado.

Meng de kruidige zure room door de pasta en voeg vervolgens ook mais en cherrytomaat toe. Meng alles goed door elkaar en voeg als laatste voorzichtig ook de avocado toe. Maak de pasta af met een beetje koriander.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×