Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mexicaanse pastasalade met mais

Een heerlijke pastasalade met een Mexicaanse twist. Heerlijk als bijgerecht, lunch of als volledige maaltijd.

Ingrediënten
  • 250 gr penne
  • 150 gr mais
  • 1 avocado
  • 125 ml zure room
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1,5 theelepel oregano
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • peper en zout
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel gehakte koriander (voor de garnering)

Bereiding
Kook de penne volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel af met koud water, zodat de penne niet verder gaart. Meng vervolgens de zure room met het sap van de limoen en alle kruiden. Voeg peper en zout toe naar smaak. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en snijd reepjes van de avocado.

mex_pasta_salade_01.jpg
mex_pasta_salade_02.jpg
mex_pasta_salade_03.jpg
mex_pasta_salade_04.jpg

Meng de kruidige zure room door de pasta en voeg vervolgens ook mais en cherrytomaat toe. Meng alles goed door elkaar en voeg als laatste voorzichtig ook de avocado toe. Maak de pasta af met een beetje koriander.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (47 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm