Ga naar de inhoud
Monchou taart

Monchou taart

Heerlijke klassieke taart met een krokante bodem van Bastognekoeken, romige monchou vulling en kersen als topping.

25 M + opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klop-fix
  • 400 gr Monchou roomkaas ( op kamertemperatuur )
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 1 blikje vlaaivulling kersen

Taartbodem:

  • 200 gr Bastogne koeken
  • 70 gr boter

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • 22 cm Bakvorm
  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zorg dat je de (Monchou) roomkaas op tijd uit de koelkast haalt, zodat het op kamertemperatuur kan komen.


  2. Smelt de boter en laat afkoelen totdat je het nodig hebt.


  3. Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en knip het resterende papier er af.


  4. Doe de bastognekoeken in een keukenmachine en maal fijn.


  5. Doe de gesmolten boter bij de koekkruimels en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.


    Monchou taart Monchou taart Monchou taart
  6. Klop de slagroom net niet stijf met de vanillesuiker en klop-fix.


  7. Voeg de Monchou en basterdsuiker toe en mix tot er geen klontjes meer in zitten.


  8. Verdeel het Monchou mengsel over de bodem en strijk glad.


  9. Laat de Monchou taart minimaal 4 uurtjes goed opstijven in de koelkast, maar het liefst een hele nacht.


    Monchou taart Monchou taart Monchou taart
  10. Verwijder de rand van de springvorm. Snijd eventueel met een mesje langs de randen. Verdeel de vlaaivulling over de bovenzijde.


  11. Tip: Ik heb 1 blik vlaaivulling gebruikt. Hierdoor krijg je een dunne laag kersen op de taart. Wil je een dikkere laag? Dan kun je 2 blikken gebruiken.


  12. In plaats van 1 grote kun je ook 2 mini Monchou taartjes maken met dit recept. Je zou dan eentje met kersentopping kunnen maken en eentje met bijvoorbeeld aardbeien en aardbeienjam.