Monchou taart

Heerlijke klassieke taart met een krokante bodem van Bastognekoeken, romige monchou vulling en kersen als topping.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Taartbodem:
Benodigdheden

Bereiding

Zorg dat je de (Monchou) roomkaas op tijd uit de koelkast haalt, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Smelt de boter en laat afkoelen totdat je het nodig hebt.

Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en knip het resterende papier er af.

Doe de bastognekoeken in een keukenmachine en maal fijn.

Doe de gesmolten boter bij de koekkruimels en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.

Klop de slagroom net niet stijf met de vanillesuiker en klop-fix.

Voeg de Monchou en basterdsuiker toe en mix tot er geen klontjes meer in zitten.

Verdeel het Monchou mengsel over de bodem en strijk glad.

Laat de Monchou taart minimaal 4 uurtjes goed opstijven in de koelkast, maar het liefst een hele nacht.

Verwijder de rand van de springvorm. Snijd eventueel met een mesje langs de randen. Verdeel de vlaaivulling over de bovenzijde.

Tip: Ik heb 1 blik vlaaivulling gebruikt. Hierdoor krijg je een dunne laag kersen op de taart. Wil je een dikkere laag? Dan kun je 2 blikken gebruiken.

In plaats van 1 grote kun je ook 2 mini Monchou taartjes maken met dit recept. Je zou dan eentje met kersentopping kunnen maken en eentje met bijvoorbeeld aardbeien en aardbeienjam.

718 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!