Monchou taart

Heerlijke klassieke taart met een krokante bodem van Bastognekoeken, romige monchou vulling en kersen als topping

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en knip het resterende papier er af.

 Doe de bastognekoeken in een keukenmachine en maal fijn.

 Doe de gesmolten boter bij de koekkruimels en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.

 Klop de slagroom net niet stijf met de vanillesuiker en klop-fix. Voeg de Monchou en basterdsuiker toe en mix tot er geen klontjes meer in zitten. Verdeel het Monchou mengsel over de bodem en strijk glad. Laat de Monchou taart minimaal 4 uurtjes goed opstijven in de koelkast, het liefst een hele nacht.

 Verwijder de rand van de springvorm, snijd eventueel met een mesje langs de randen. Verdeel de vlaaivulling over de bovenzijde.

 Tip: ik heb 1 blik vlaaivulling gebruikt, hierdoor krijg je een dunne laag kersen op de taart. Wil je een dikkere laag dan kun je 2 blikken gebruiken.

 In plaats van 1 grote kun je ook 2 mini Monchou taartjes maken met dit recept.

495 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.