Monchou taart
Heerlijke klassieke taart met een krokante bodem van Bastognekoeken, romige monchou vulling en kersen als topping.
25 M + opstijven
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 ml slagroom
-
1 zakje vanillesuiker
-
1 zakje klop-fix
-
400 gr Monchou roomkaas ( op kamertemperatuur )
-
100 gr witte basterdsuiker
-
1 blikje vlaaivulling kersen
Taartbodem:
-
200 gr Bastogne koeken
-
70 gr boter
Benodigdheden
-
Keukenmachine
-
22 cm Bakvorm
-
Bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Zorg dat je de (Monchou) roomkaas op tijd uit de koelkast haalt, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
-
Smelt de boter en laat afkoelen totdat je het nodig hebt.
-
Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en knip het resterende papier er af.
-
Doe de bastognekoeken in een keukenmachine en maal fijn.
-
Doe de gesmolten boter bij de koekkruimels en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
-
Klop de slagroom net niet stijf met de vanillesuiker en klop-fix.
-
Voeg de Monchou en basterdsuiker toe en mix tot er geen klontjes meer in zitten.
-
Verdeel het Monchou mengsel over de bodem en strijk glad.
-
Laat de Monchou taart minimaal 4 uurtjes goed opstijven in de koelkast, maar het liefst een hele nacht.
-
Verwijder de rand van de springvorm. Snijd eventueel met een mesje langs de randen. Verdeel de vlaaivulling over de bovenzijde.
-
Tip: Ik heb 1 blik vlaaivulling gebruikt. Hierdoor krijg je een dunne laag kersen op de taart. Wil je een dikkere laag? Dan kun je 2 blikken gebruiken.
-
In plaats van 1 grote kun je ook 2 mini Monchou taartjes maken met dit recept. Je zou dan eentje met kersentopping kunnen maken en eentje met bijvoorbeeld aardbeien en aardbeienjam.
Heeft het gesmaakt?
1185 stemmen
Ook lekker