Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Monchou taart

Heerlijke klassieke taart met een krokante bodem van Bastognekoeken, romige monchou vulling en kersen als topping

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en knip het resterende papier er af.

 Doe de bastognekoeken in een keukenmachine en maal fijn.

 Doe de gesmolten boter bij de koekkruimels en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.

 Klop de slagroom net niet stijf met de vanillesuiker en klop-fix. Voeg de Monchou en basterdsuiker toe en mix tot er geen klontjes meer in zitten. Verdeel het Monchou mengsel over de bodem en strijk glad. Laat de Monchou taart minimaal 4 uurtjes goed opstijven in de koelkast, het liefst een hele nacht.

 Verwijder de rand van de springvorm, snijd eventueel met een mesje langs de randen. Verdeel de vlaaivulling over de bovenzijde.

 Tip: ik heb 1 blik vlaaivulling gebruikt, hierdoor krijg je een dunne laag kersen op de taart. Wil je een dikkere laag dan kun je 2 blikken gebruiken.

 In plaats van 1 grote kun je ook 2 mini Monchou taartjes maken met dit recept.

Monchou taart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×