Abrikozenflappen

Lekkere krokante flappen van bladerdeeg met een fris zoete vulling van abrikoos, met zowel verse als abrikozen uit blik te maken

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven op 200 graden. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Doe ze in een kom en voeg de vanillesuiker er aan toe.

 Neem een plak bladerdeeg en besmeer een diagonale helft met een dun laagje abrikozenjam. Schep hier 1 a 2 eetlepels stukjes abrikoos op, maak ze niet al te vol. Vouw de andere helft er over en druk met de vork de randen goed aan.

 Leg de gevulde flappen op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de bovenzijde met het losgeklopte ei en bestrooi met een klein beetje gewone suiker. Bak de abrikozenflappen ca. 20 minuten in de oven tot ze mooi gaar en goudbruin zijn.

 Bewaar de abrikozenflappen in een afgesloten trommel en verwarm ze eventueel de volgende dag weer kort in de oven.

 Tip: zijn er geen verse abrikozen in het seizoen? Gebruik dan abrikozen uit blik, hierbij kun je de vanillesuiker achterwege laten omdat ze al gezoet zijn in siroop.

Abrikozenflappen
8 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.