Abrikozenflappen

Lekkere krokante flappen van bladerdeeg met een fris zoete vulling van abrikoos, met zowel verse als abrikozen uit blik te maken

Bakrecept 25 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 10 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven op 200 graden. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Doe ze in een kom en voeg de vanillesuiker er aan toe.

  2. Neem een plak bladerdeeg en besmeer een diagonale helft met een dun laagje abrikozenjam. Schep hier 1 a 2 eetlepels stukjes abrikoos op, maak ze niet al te vol. Vouw de andere helft er over en druk met de vork de randen goed aan.

  3. Leg de gevulde flappen op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de bovenzijde met het losgeklopte ei en bestrooi met een klein beetje gewone suiker. Bak de abrikozenflappen ca. 20 minuten in de oven tot ze mooi gaar en goudbruin zijn.

  4. Bewaar de abrikozenflappen in een afgesloten trommel en verwarm ze eventueel de volgende dag weer kort in de oven.

  5. Tip: zijn er geen verse abrikozen in het seizoen? Gebruik dan abrikozen uit blik, hierbij kun je de vanillesuiker achterwege laten omdat ze al gezoet zijn in siroop.

Heeft het gesmaakt?
15 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!