Tarte tatin met witlof

Op de kop gebakken gekarameliseerde witlof met sinaasappel gebakken met bladerdeeg uit de oven

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien en druk ze aan elkaar tot een groot vierkant.

 Snijd de witlof doormidden, verwijder het harde en bittere middelste stukje. Smelt de boter in een ovenvaste pan. Leg hier de gehalveerde witlof in. Bestrooi met de suiker, sinaasappelrasp, tijm, peper en zout.

 Bak de witlof een paar minuutjes tot de suiker wat gekarameliseerd is. Draai dan de witlof met de platte kant naar onder in de pan. Leg hier de lap bladerdeeg op. Druk de uitstekende delen terug in de pan als een rand, dit mag best een beetje rommelig zijn. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.

 Zet de pan met witlof en bladerdeeg ca. 25 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is. Haal voorzichtig uit de oven, let op want het vocht en de siroop is heet. Laat een paar minuutjes afkoelen en leg dan een bord op de pan en draai de tarte tatin in 1 x snel om. Let op dat het bord goed aansluit op de pan en er geen vocht of siroop uit kan vloeien.

 Garneer de witlof tarte tatin met stukjes geitenkaas en wat extra sinaasappelrasp of tijm.

 Tip:

Witlof tarte tatin
40 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.