Tarte tatin met witlof

Op de kop gebakken gekarameliseerde witlof met sinaasappel gebakken met bladerdeeg uit de oven

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien en druk ze aan elkaar tot een groot vierkant.

 Snijd de witlof doormidden, verwijder het harde en bittere middelste stukje. Smelt de boter in een ovenvaste pan. Leg hier de gehalveerde witlof in. Bestrooi met de suiker, sinaasappelrasp, tijm, peper en zout.

 Bak de witlof een paar minuutjes tot de suiker wat gekarameliseerd is. Draai dan de witlof met de platte kant naar onder in de pan. Leg hier de lap bladerdeeg op. Druk de uitstekende delen terug in de pan als een rand, dit mag best een beetje rommelig zijn. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.

 Zet de pan met witlof en bladerdeeg ca. 25 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is. Haal voorzichtig uit de oven, let op want het vocht en de siroop is heet. Laat een paar minuutjes afkoelen en leg dan een bord op de pan en draai de tarte tatin in 1 x snel om. Let op dat het bord goed aansluit op de pan en er geen vocht of siroop uit kan vloeien.

 Garneer de witlof tarte tatin met stukjes geitenkaas en wat extra sinaasappelrasp of tijm.

 Tip:

40 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.