Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tarte tatin met witlof

Op de kop gebakken gekarameliseerde witlof met sinaasappel gebakken met bladerdeeg uit de oven

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien en druk ze aan elkaar tot een groot vierkant.

 Snijd de witlof doormidden, verwijder het harde en bittere middelste stukje. Smelt de boter in een ovenvaste pan. Leg hier de gehalveerde witlof in. Bestrooi met de suiker, sinaasappelrasp, tijm, peper en zout.

 Bak de witlof een paar minuutjes tot de suiker wat gekarameliseerd is. Draai dan de witlof met de platte kant naar onder in de pan. Leg hier de lap bladerdeeg op. Druk de uitstekende delen terug in de pan als een rand, dit mag best een beetje rommelig zijn. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.

 Zet de pan met witlof en bladerdeeg ca. 25 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is. Haal voorzichtig uit de oven, let op want het vocht en de siroop is heet. Laat een paar minuutjes afkoelen en leg dan een bord op de pan en draai de tarte tatin in 1 x snel om. Let op dat het bord goed aansluit op de pan en er geen vocht of siroop uit kan vloeien.

 Garneer de witlof tarte tatin met stukjes geitenkaas en wat extra sinaasappelrasp of tijm.

 Tip:

Witlof tarte tatin

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×