Mini galette met mango frambozen
Zoete Franse gebakjes met vers fruit en een knapperige korst geserveerd met slagroom
Ingredienten
190 gr bloem + om te bestuiven
50 gr suiker
snufje zout
115 gr koude boter
60 ml ijskoud water
1 ei
2 eetlepels paneermeel
1 kleine mango
125 gr frambozen
1 theelepel citroensap
2 eetlepels suiker + om te bestrooien
Materialen
Plastic folie
Bakplaat met bakpapier
deegroller
Bereiding
Meng in een kom de 190 gr bloem, 50 gr suiker en een snufje zout. Snijd de boter in blokjes en kneed vluchtig met koude handen of met een mixer door elkaar door het meel. Voeg het ijskoude water toe en kneed tot een bal. Als het deeg goed koud blijft krijg je een knapperig resultaat. Wikkel de bal in plastic folie en leg een uurtje in de koelkast.








Verdeel wat mango en frambozen er over. Vouw een randje naar binnen, een stukje over het fruit. Vouw het volgende stukje naar binnen en ga zo het hele rondje rond. Klop het ei los en bestrijk het deeg hiermee. Bestrooi de galettes met een beetje suiker en bak ze in ongeveer 25 minuten mooi bruin en gaar in de oven. Klop ondertussen de slagroom (eventueel met een beetje suiker) stijf en serveer bij de galettes. Ze zijn zowel warm als koud lekker.
Tip: vervang de mango en frambozen ook eens door aardbeien, perziken, of blauwe bessen