Mini gehaktbroodjes met aardappeltoef

Deze feestelijke kleine meatloafs maak je in een muffinvorm en serveer je met een toef aardappelpuree

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Topping
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Hak de ui, bleekselderij en wortel in kleine stukjes. Fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd, ketchup, worcestersaus en een snufje peper en zout. Kneed de gebakken groenten door het gehaktmengsel. Vet de muffinvorm in met wat boter of olie. Vul ze met het gehaktmengsel en druk goed aan. Zet ze ca. 25 minuten in de oven. Meng ondertussen de BBQ saus en de ketchup in een kommetje.

 Maak ook de aardappelpuree (je kunt ook zelf aardappelpuree maken maar dan moet hij wel heel fijn gestampt worden want hij moet nog door een spuitzak). Haal de mini meatloafs uit de oven en laat een minuutje afkoelen. Bestrijk ze dan met het ketchup mengsel. Vul de spuitzak met het aardappelpuree mengsel en maak mooie toeven op de hartige taartjes. Bestrooi met een beetje verse bieslook.

 Mocht het nodig zijn kun je ze na het maken ook weer even opwarmen in de oven met aardappelpuree toef.

230 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!