
Mini gehaktbroodjes met aardappeltoef
Deze feestelijke kleine meatloafs maak je in een muffinvorm en serveer je met een toef aardappelpuree
35 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten: Mini gehaktbroodjes
Voor stuks
-
500 gr rundergehakt of half om half
-
1 ui
-
100 gr bleekselderij
-
100 gr wortel
-
peper en zout
-
1 theelepel mosterd
-
1 eetlepel ketchup
-
1 theelepel worcestersaus
-
1 ei
-
25 gr paneermeel
-
1 zakje voor aardappelpuree
-
Verse bieslook
-
Olie of boter om in te vetten
Topping
-
2 eetlepels ketchup
-
2 eetlepels BBQ-saus
Materialen
-
Muffinvorm
-
spuitzak
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Mini gehaktbroodjes
-
Verwarm de oven op 200 graden. Hak de ui, bleekselderij en wortel in kleine stukjes. Fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd, ketchup, worcestersaus en een snufje peper en zout. Kneed de gebakken groenten door het gehaktmengsel. Vet de muffinvorm in met wat boter of olie. Vul ze met het gehaktmengsel en druk goed aan. Zet ze ca. 25 minuten in de oven. Meng ondertussen de BBQ saus en de ketchup in een kommetje.
-
Maak ook de aardappelpuree (je kunt ook zelf aardappelpuree maken maar dan moet hij wel heel fijn gestampt worden want hij moet nog door een spuitzak). Haal de mini meatloafs uit de oven en laat een minuutje afkoelen. Bestrijk ze dan met het ketchup mengsel. Vul de spuitzak met het aardappelpuree mengsel en maak mooie toeven op de hartige taartjes. Bestrooi met een beetje verse bieslook.
-
Mocht het nodig zijn kun je ze na het maken ook weer even opwarmen in de oven met aardappelpuree toef.
Heeft het gesmaakt?
273 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 180
- vet 10 gr
- verzadigd vet 4 gr
- koolhydraten 12 gr
- w.v. suikers 2.5 gr
- vezels 1.5 gr
- eiwit 10 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker