Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini gehaktbroodjes met aardappeltoef

Deze feestelijke kleine meatloafs maak je in een muffinvorm en serveer je met een toef aardappelpuree

Ingrediënten
  • 500 gr rundergehakt of half om half
  • 1 ui
  • 100 gr bleekselderij
  • 100 gr wortel
  • peper en zout
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 1 ei
  • 25 gr paneermeel
  • 1 zakje voor aardappelpuree
  • Verse bieslook
  • Olie of boter om in te vetten
Topping
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels BBQ-saus
Materialen
  • Muffinvorm
  • spuitzak

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Hak de ui, bleekselderij en wortel in kleine stukjes. Fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd, ketchup, worcestersaus en een snufje peper en zout. Kneed de gebakken groenten door het gehaktmengsel. Vet de muffinvorm in met wat boter of olie. Vul ze met het gehaktmengsel en druk goed aan. Zet ze ca. 25 minuten in de oven. Meng ondertussen de BBQ saus en de ketchup in een kommetje.

mini_meatloaf_muffins_01.jpg
mini_meatloaf_muffins_02.jpg
mini_meatloaf_muffins_03.jpg
mini_meatloaf_muffins_04.jpg

Maak ook de aardappelpuree (je kunt ook zelf aardappelpuree maken maar dan moet hij wel heel fijn gestampt worden want hij moet nog door een spuitzak). Haal de mini meatloafs uit de oven en laat een minuutje afkoelen. Bestrijk ze dan met het ketchup mengsel. Vul de spuitzak met het aardappelpuree mengsel en maak mooie toeven op de hartige taartjes. Bestrooi met een beetje verse bieslook.

Mocht het nodig zijn kun je ze na het maken ook weer even opwarmen in de oven met aardappelpuree toef.

Beoordeling (88 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal