Kokos cheesecakejes met mango crumble

Deze tropische cheesecakejes vormen een lekker zomers toetje, ook heerlijk na de barbecue!

Nagerecht 45 min + 30 oventijd

ingrediënten

voor 12 stuks

Crumble

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden. Maak eerst de crumble door 50 gr suiker en 100 gr bloem door elkaar te roeren in een kom. Snijd 75 gr boter in stukjes en kneed deze met je handen erdoor totdat er kruimels ontstaan. Hak de pecannoten grof en roer er voorzichtig doorheen. Zet de kom zo lang in de koelkast. Smelt 50 gr boter en hak de bastognekoekjes fijn. Roer dan de gesmolten boter in een kom door de koekkruimels.

  2. Leg de papieren muffinvormpjes in de bakvorm en verdeel het botermengsel over de bodem van de muffinvormpjes. Druk goed aan met een lepeltje en zet ook de bakvorm even in de koelkast. Mix de roomkaas met de mixer glad. Voeg 150 gr suiker, vanillesuiker en een snuf zout toe tot deze is opgenomen. Voeg de eieren toe en mix nog even door. Voeg dan ook de maizena en de creme fraiche toe en laat de mixer nog even doordraaien.

  3. Mix dan nog even de kokosrasp door het cheesecakemengsel en verdeel het over de koekbodems in de muffinvormpjes. Verdeel wat kruimeldeeg erover. Zet de bakvorm 30 tot 35 minuten in de oven, zet de laatste paar minuten de grill aan om de crumble lekker krokant te maken. Schil en snijd de mango in kleine stukjes en verdeel als laatste over de cheesecakejes met crumble.

Heeft het gesmaakt?
32 stemmen Bedankt voor je stem!