Kokos cheesecakejes met mango crumble

Deze tropische cheesecakejes vormen een lekker zomers toetje, ook heerlijk na de barbecue!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Crumble
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 140 graden. Maak eerst de crumble door 50 gr suiker en 100 gr bloem door elkaar te roeren in een kom. Snijd 75 gr boter in stukjes en kneed deze met je handen erdoor totdat er kruimels ontstaan. Hak de pecannoten grof en roer er voorzichtig doorheen. Zet de kom zo lang in de koelkast. Smelt 50 gr boter en hak de bastognekoekjes fijn. Roer dan de gesmolten boter in een kom door de koekkruimels.

 Leg de papieren muffinvormpjes in de bakvorm en verdeel het botermengsel over de bodem van de muffinvormpjes. Druk goed aan met een lepeltje en zet ook de bakvorm even in de koelkast. Mix de roomkaas met de mixer glad. Voeg 150 gr suiker, vanillesuiker en een snuf zout toe tot deze is opgenomen. Voeg de eieren toe en mix nog even door. Voeg dan ook de maizena en de creme fraiche toe en laat de mixer nog even doordraaien.

 Mix dan nog even de kokosrasp door het cheesecakemengsel en verdeel het over de koekbodems in de muffinvormpjes. Verdeel wat kruimeldeeg erover. Zet de bakvorm 30 tot 35 minuten in de oven, zet de laatste paar minuten de grill aan om de crumble lekker krokant te maken. Schil en snijd de mango in kleine stukjes en verdeel als laatste over de cheesecakejes met crumble.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.