Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spinaziesoep en croute

Romige spinaziesoep met zalm met een knapperig dakje van bladerdeeg

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Ontdooi de spinazie in een vergiet of zeef en druk het overtollige vocht er uit. Snijd de ui fijn en bak ze in een pan met boter glazig. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Voeg de aardappel en spinazie toe aan de ui. Giet het water er bij, breng aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Zet het vuur laag en laat alles 10 min zachtjes doorkoken tot de aardappel gaar is. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.

 Pureer de soep met een staafmixer tot en gladde groene massa. Roer de slagroom en zalmsnippers er door. Verdeel de soep over de kommetjes. Leg een vel bladerdeeg strak over de kommetjes en druk de randen vast. Bestrijk met een losgeklopt eitje en bestrooi met maanzaad. Zet de kommetjes ca 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg knapperig en mooi bruin is.

 Tip: je kunt de soep ook van te voren maken en het bladerdeeg vlak voor het serveren bakken.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.