Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spinaziesoep en croute

Romige spinaziesoep met zalm met een knapperig dakje van bladerdeeg

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Ontdooi de spinazie in een vergiet of zeef en druk het overtollige vocht er uit. Snijd de ui fijn en bak ze in een pan met boter glazig. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Voeg de aardappel en spinazie toe aan de ui. Giet het water er bij, breng aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Zet het vuur laag en laat alles 10 min zachtjes doorkoken tot de aardappel gaar is. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.

 Pureer de soep met een staafmixer tot en gladde groene massa. Roer de slagroom en zalmsnippers er door. Verdeel de soep over de kommetjes. Leg een vel bladerdeeg strak over de kommetjes en druk de randen vast. Bestrijk met een losgeklopt eitje en bestrooi met maanzaad. Zet de kommetjes ca 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg knapperig en mooi bruin is.

 Tip: je kunt de soep ook van te voren maken en het bladerdeeg vlak voor het serveren bakken.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×