Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spinaziesoep en croute

Romige spinaziesoep met zalm met een knapperig dakje van bladerdeeg

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Ontdooi de spinazie in een vergiet of zeef en druk het overtollige vocht er uit. Snijd de ui fijn en bak ze in een pan met boter glazig. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Voeg de aardappel en spinazie toe aan de ui. Giet het water er bij, breng aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Zet het vuur laag en laat alles 10 min zachtjes doorkoken tot de aardappel gaar is. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.

 Pureer de soep met een staafmixer tot en gladde groene massa. Roer de slagroom en zalmsnippers er door. Verdeel de soep over de kommetjes. Leg een vel bladerdeeg strak over de kommetjes en druk de randen vast. Bestrijk met een losgeklopt eitje en bestrooi met maanzaad. Zet de kommetjes ca 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg knapperig en mooi bruin is.

 Tip: je kunt de soep ook van te voren maken en het bladerdeeg vlak voor het serveren bakken.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99