
Mini melanzane parmigiana
Ontdek de Italiaanse keuken met dit eenvoudige mini melanzane parmigiana recept. Perfect voor een gezellige avond thuis, deze smaakvolle aubergine torentjes zijn een gegarandeerde hit.
35 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
2 aubergines
-
1 bol mozzarella
-
3 eetlepels bloem
-
100 gr Parmezaanse kaas ( geraspt )
-
1 snuf peper en zout
-
verse basilicum
-
400 ml tomatensaus
-
1 theelepel oregano
-
1 teentje knoflook
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd elke aubergine in ca. 9 plakken. Bestrooi ze royaal met zout en laat minimaal 20 minuten staan zodat ze gaan āzwetenā en het vocht onttrokken wordt.
-
Meng de tomatensaus met de oregano en een snufje peper en zout. Pers het teentje knoflook erbij en meng door elkaar.
-
Verwarm de oven op 220Ā° graden (als het kan met grillstand).
-
Spoel de aubergines af met water en dep droog. Bestrooi ze aan beide kanten met bloem.
-
Verhit een beetje olie in een pan en bak of grill hier de aubergines ongeveer 5 minuten in. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Leg de grootste plakken op een stuk bakpapier of in een ovenschaal. Bestrijk deze met wat tomatensaus en leg er een blaadje basilicum op, kleine stukjes mozzarella en wat geraspte Parmezaanse kaas. Herhaal de aubergine, saus, basilicum mozzarella en Parmezaanse kaas nog 2 keer zodat er torentjes ontstaan.
-
Zet ze vervolgens ongeveer 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer ze op een bordje met wat verse basilicum.
-
Tip: wil je ze al van tevoren klaar maken? Bewaar ze dan gebakken in de koelkast en warm ze de volgende dag een paar minuutjes op in de oven.
-
Gebruik maĆÆzena voor een glutenvrij recept.
Heeft het gesmaakt?
9 stemmen
Ook lekker