Ga naar de inhoud
Pannenkoek burgers

Pannenkoek burgers

Deze hartige burgers van American pancakes met ei en spek zijn leuk en lekker als ontbijt of lunch

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediƫnten: Pannenkoek burgers

Voor stuks

  • 4 american pancakes ( volgens recept of kant en klaar )
  • 4 plakken ontbijtspek
  • Handje rucola
  • 2 eieren
  • 1 tomaat
  • peper en zout

Materialen

  • Kookring
  • prikkers

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Pannenkoek burgers

  1. Bereid eventueel de pannenkoekjes, als je ze volgens mijn recept maakt gebruik dan geen suiker dit worden hartige pannenkoekjes. Houd de pannenkoekjes warm onder een bord of verwarm ze op het laatst nog even. Bak het spek in een paar minuten krokant in een pan zonder olie of boter. Laat uitlekken op een keukenpapier.


  2. Leg een ingevette rookring (ongeveer ter grootte van de pannenkoekjes) in de pan. Doe de eieren hier in met een snufje peper en zout en laat stollen of laat de dooier nog zacht. Leg 2 (verwarmde) pannenkoekjes op een bord. Leg hier een beetje sla op en 1 of 2 plakjes tomaat. Doe hier het eitje op en de uitgebakken bacon. Dek af met de andere pannenkoekjes en steek er een prikkertje in.