Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta ovenschotel gorgonzolasaus

Vegetarische ovenschotel met pasta en spinazie in een romige gorgonzolasaus

Ingrediënten
  • 400 gr champignons
  • olie om te bakken
  • 350 gr pasta
  • 300 gr verse spinazie
  • 1 uitje
  • 50 gr pijnboompitten
  • Handje geraspte kaas
  • 75 gr gorgonzola
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 20 gr bloem
  • 20 gr boter

Bereiding
Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem er door. Laat het mengsel 2 minuutje bakken en garen. Giet de melk er bij en roer tot een gladde saus. Roer daarna de room er door. Kruimel de gorgonzola er bij en roer tot deze gesmolten is.

Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Snipper het uitje en bak in een pan met een beetje olie. Voeg de champignons toe en als deze beginnen te slinken de spinazie. Schep de pijnboompitten en pasta er door. Giet de gorgonzolasaus er bij en schep goed door. Doe dan alles in een ovenschaal en bestrooi met wat geraspte kaas. Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×