Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta ovenschotel gorgonzolasaus

Vegetarische ovenschotel met pasta en spinazie in een romige gorgonzolasaus

Ingrediënten

Bereiding

 Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem er door. Laat het mengsel 2 minuutje bakken en garen. Giet de melk er bij en roer tot een gladde saus. Roer daarna de room er door. Kruimel de gorgonzola er bij en roer tot deze gesmolten is.

 Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Snipper het uitje en bak in een pan met een beetje olie. Voeg de champignons toe en als deze beginnen te slinken de spinazie. Schep de pijnboompitten en pasta er door. Giet de gorgonzolasaus er bij en schep goed door. Doe dan alles in een ovenschaal en bestrooi met wat geraspte kaas. Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven.

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×