Pasta ovenschotel gorgonzolasaus

Vegetarische ovenschotel met pasta en spinazie in een romige gorgonzolasaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem er door. Laat het mengsel 2 minuutje bakken en garen. Giet de melk er bij en roer tot een gladde saus. Roer daarna de room er door. Kruimel de gorgonzola er bij en roer tot deze gesmolten is.

 Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Snipper het uitje en bak in een pan met een beetje olie. Voeg de champignons toe en als deze beginnen te slinken de spinazie. Schep de pijnboompitten en pasta er door. Giet de gorgonzolasaus er bij en schep goed door. Doe dan alles in een ovenschaal en bestrooi met wat geraspte kaas. Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven.

242 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!