Ga naar de inhoud
Bruschetta’s met asperges

Bruschetta’s met asperges

Krokante bruschetta's met gegrilde groene asperges op een laagje roomkaas met pesto. Extra lekker met wat extra Parmezaanse kaas en verse basilicum.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 ciabatta brood
  • 1 teen knoflook
  • 150 gr roomkaas
  • 2 eetlepels pesto
  • 50 gr parmezaan
  • verse basilicum
  • 100 gr groene aspergetips

Materiaal

  • Grillpan

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het brood in plakken en besmeer met olijfolie. Grill de broodjes aan beide kanten in een (grill)pan licht krokant. Wrijf daarna in met de teen knoflook.


  2. Bestrijk de aspergetips lichtje smet olie en grill ze 3 minuutjes in de pan.


  3. Meng de roomkaas met de pesto.


  4. Besmeer de bruschetta’s met de romige pesto. Beleg met de gegrilde groene asperges.


  5. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en bestrooi met wat basilicum.