Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pastinaak kerriesoep

Winterse soep met pastinaak gecombineerd met de smaak van kerrie

  
Ingrediënten
50 gr boter
4 middelgrote pastinaken
1 middelgrote aardappel
1 ui
125 ml slagroom
1200 ml groentebouillon
1 eetl kerriepoeder
1 theel kurkuma
Snufje gemalen komijnzaad (koenjit)
Peper en zout
Verse peterselie
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Was de pastinaken en borstel ze schoon. Verhit de boter in een soeppan. Snijd de pastinaken, aardappel en ui in stukken en voeg toe aan de pan. Roer de kurkuma, kerriepoeder en komijnzaad er door. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes staan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook en laat 30 min pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer glad. Als de soep nog wat dik is kun je wat water toevoegen. Roer de slagroom er door heen en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Dien de soep op en garneer met een beetje peterselie.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×