Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pastinaak kerriesoep

Winterse soep met pastinaak gecombineerd met de smaak van kerrie

  
Ingrediënten
50 gr boter
4 middelgrote pastinaken
1 middelgrote aardappel
1 ui
125 ml slagroom
1200 ml groentebouillon
1 eetl kerriepoeder
1 theel kurkuma
Snufje gemalen komijnzaad (koenjit)
Peper en zout
Verse peterselie
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Was de pastinaken en borstel ze schoon. Verhit de boter in een soeppan. Snijd de pastinaken, aardappel en ui in stukken en voeg toe aan de pan. Roer de kurkuma, kerriepoeder en komijnzaad er door. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes staan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook en laat 30 min pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer glad. Als de soep nog wat dik is kun je wat water toevoegen. Roer de slagroom er door heen en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Dien de soep op en garneer met een beetje peterselie.

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×