Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pastinaak kerriesoep

Winterse soep met pastinaak gecombineerd met de smaak van kerrie

  
Ingrediënten
50 gr boter
4 middelgrote pastinaken
1 middelgrote aardappel
1 ui
125 ml slagroom
1200 ml groentebouillon
1 eetl kerriepoeder
1 theel kurkuma
Snufje gemalen komijnzaad (koenjit)
Peper en zout
Verse peterselie
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Was de pastinaken en borstel ze schoon. Verhit de boter in een soeppan. Snijd de pastinaken, aardappel en ui in stukken en voeg toe aan de pan. Roer de kurkuma, kerriepoeder en komijnzaad er door. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes staan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook en laat 30 min pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer glad. Als de soep nog wat dik is kun je wat water toevoegen. Roer de slagroom er door heen en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Dien de soep op en garneer met een beetje peterselie.

 

Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst