Pecan pie

Pecannotentaart met een krokante bodem met een zoete en zachte vulling van karamel en pecannoten

Ingrediënten
Bodem:
150 gr boter, koud
1 eidooier
1 a 2 eetlepels koud water
250 gr bloem + om te bestuiven
1 eetlepel suiker
 
Vulling:
2 eieren
70 gr donkerbruine basterdsuiker
30 gr lichte basterdsuiker
50 ml agave siroop
50 gr boter, gesmolten
175 gr pecannoten
boter om in te vetten
 
Materialen
Mixer/keukenmachine
Taartvorm
Bakpapier
Steunvulling (of rijst/bonen)
 
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Vet de taartvorm in met een beetje boter. Voor de bodem: snijd de boter in stukken en doe samen met 1 eetlepel suiker en de bloem in een kom. Mix door elkaar tot er kruimels ontstaan. Voeg de eidooier toe en mix door elkaar. Voeg beetje bij beetje wat van het koude water toe tot het deeg begint samen te hangen. Kneed er een bal van rol uit op een werkvlak bestrooid met bloem. Bekleed de bakvorm met de lap deeg.
 
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Neem een stuk bakpapier minimaal de grootte van de bakvorm en houd heel kort onder de kraan. Frommel op tot een prop en vouw daarna weer uit elkaar. Leg het bakpapier op het deeg en vul met een steunvulling. Bak de taartbodem 20 minuten in de oven.
 
Maak ondertussen de vulling: Klop de eieren door elkaar met een mixer. Voeg de lichte en donkere suiker toe en mix door elkaar. Voeg ook de agavesiroop en de gesmolten boter er door. Hak eventueel 100 gr van de pecannoten grof en voeg ze toe aan het eimengsel (kunt ze ook heel toevoegen).
 
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Verwijder het bakpapier en de steunvulling uit de taartvorm en giet het mengsel er in. Verdeel de overige pecannoten mooi over de bovenzijde. Bak de taart ongeveer 25 tot 30 minuten. Haal de pecantaart uit de oven en laat afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Lekker met slagroom of een bol ijs.
 
338 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.