Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pecan pie

Pecannotentaart met een krokante bodem met een zoete en zachte vulling van karamel en pecannoten

Ingrediënten
Bodem:
150 gr boter, koud
1 eidooier
1 a 2 eetlepels koud water
250 gr bloem + om te bestuiven
1 eetlepel suiker
 
Vulling:
2 eieren
70 gr donkerbruine basterdsuiker
30 gr lichte basterdsuiker
50 ml agave siroop
50 gr boter, gesmolten
175 gr pecannoten
boter om in te vetten
 
Materialen
Mixer/keukenmachine
Taartvorm
Bakpapier
Steunvulling (of rijst/bonen)
 
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Vet de taartvorm in met een beetje boter. Voor de bodem: snijd de boter in stukken en doe samen met 1 eetlepel suiker en de bloem in een kom. Mix door elkaar tot er kruimels ontstaan. Voeg de eidooier toe en mix door elkaar. Voeg beetje bij beetje wat van het koude water toe tot het deeg begint samen te hangen. Kneed er een bal van rol uit op een werkvlak bestrooid met bloem. Bekleed de bakvorm met de lap deeg.
 
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Neem een stuk bakpapier minimaal de grootte van de bakvorm en houd heel kort onder de kraan. Frommel op tot een prop en vouw daarna weer uit elkaar. Leg het bakpapier op het deeg en vul met een steunvulling. Bak de taartbodem 20 minuten in de oven.
 
Maak ondertussen de vulling: Klop de eieren door elkaar met een mixer. Voeg de lichte en donkere suiker toe en mix door elkaar. Voeg ook de agavesiroop en de gesmolten boter er door. Hak eventueel 100 gr van de pecannoten grof en voeg ze toe aan het eimengsel (kunt ze ook heel toevoegen).
 
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Verwijder het bakpapier en de steunvulling uit de taartvorm en giet het mengsel er in. Verdeel de overige pecannoten mooi over de bovenzijde. Bak de taart ongeveer 25 tot 30 minuten. Haal de pecantaart uit de oven en laat afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Lekker met slagroom of een bol ijs.
 
Beoordeling (158 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel