Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pecan pie

Pecannotentaart met een krokante bodem met een zoete en zachte vulling van karamel en pecannoten

Ingrediënten
Bodem:
150 gr boter, koud
1 eidooier
1 a 2 eetlepels koud water
250 gr bloem + om te bestuiven
1 eetlepel suiker
 
Vulling:
2 eieren
70 gr donkerbruine basterdsuiker
30 gr lichte basterdsuiker
50 ml agave siroop
50 gr boter, gesmolten
175 gr pecannoten
boter om in te vetten
 
Materialen
Mixer/keukenmachine
Taartvorm
Bakpapier
Steunvulling (of rijst/bonen)
 
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Vet de taartvorm in met een beetje boter. Voor de bodem: snijd de boter in stukken en doe samen met 1 eetlepel suiker en de bloem in een kom. Mix door elkaar tot er kruimels ontstaan. Voeg de eidooier toe en mix door elkaar. Voeg beetje bij beetje wat van het koude water toe tot het deeg begint samen te hangen. Kneed er een bal van rol uit op een werkvlak bestrooid met bloem. Bekleed de bakvorm met de lap deeg.
 
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Neem een stuk bakpapier minimaal de grootte van de bakvorm en houd heel kort onder de kraan. Frommel op tot een prop en vouw daarna weer uit elkaar. Leg het bakpapier op het deeg en vul met een steunvulling. Bak de taartbodem 20 minuten in de oven.
 
Maak ondertussen de vulling: Klop de eieren door elkaar met een mixer. Voeg de lichte en donkere suiker toe en mix door elkaar. Voeg ook de agavesiroop en de gesmolten boter er door. Hak eventueel 100 gr van de pecannoten grof en voeg ze toe aan het eimengsel (kunt ze ook heel toevoegen).
 
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Pecanpie 01
Verwijder het bakpapier en de steunvulling uit de taartvorm en giet het mengsel er in. Verdeel de overige pecannoten mooi over de bovenzijde. Bak de taart ongeveer 25 tot 30 minuten. Haal de pecantaart uit de oven en laat afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Lekker met slagroom of een bol ijs.
 

Kerst recepten

Op zoek naar een lekker recept voor het kerstdiner of kerstontbijt? Hier vind je bijna 300 leuke en feestelijke kerstrecepten! Van een klassiek voorgerecht zoals zalmbonbons en carpaccio tot een hoofdgerecht van geroosterde kip of een rollade uit de oven. En vergeet het dessert zoals een chocolade mousse of een ijstaart niet. Maar ook kerstgerechten zoals zalm in filodeeg, gevulde varkenshaas en portobello met risotto vind je terug. Allemaal makkelijk om te maken en stap voor stap uit gelegd en voor elk budget. Maar ook voor vegetarische kerstrecepten ben je hier aan het juiste adres, wat dacht je bijvoorbeeld van een vegetarische wellington of ravioli met truffel!

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99