Pecan pie
Pecannotentaart met een krokante bodem met een zoete en zachte vulling van karamel en pecannoten
Ingrediënten
Bodem:
150 gr boter, koud
1 eidooier
1 a 2 eetlepels koud water
250 gr bloem + om te bestuiven
1 eetlepel suiker
Vulling:
2 eieren
70 gr donkerbruine basterdsuiker
30 gr lichte basterdsuiker
50 ml agave siroop
50 gr boter, gesmolten
175 gr pecannoten
boter om in te vetten
Materialen
Mixer/keukenmachine
Taartvorm
Bakpapier
Steunvulling (of rijst/bonen)
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Vet de taartvorm in met een beetje boter. Voor de bodem: snijd de boter in stukken en doe samen met 1 eetlepel suiker en de bloem in een kom. Mix door elkaar tot er kruimels ontstaan. Voeg de eidooier toe en mix door elkaar. Voeg beetje bij beetje wat van het koude water toe tot het deeg begint samen te hangen. Kneed er een bal van rol uit op een werkvlak bestrooid met bloem. Bekleed de bakvorm met de lap deeg.




Maak ondertussen de vulling: Klop de eieren door elkaar met een mixer. Voeg de lichte en donkere suiker toe en mix door elkaar. Voeg ook de agavesiroop en de gesmolten boter er door. Hak eventueel 100 gr van de pecannoten grof en voeg ze toe aan het eimengsel (kunt ze ook heel toevoegen).




Verwijder het bakpapier en de steunvulling uit de taartvorm en giet het mengsel er in. Verdeel de overige pecannoten mooi over de bovenzijde. Bak de taart ongeveer 25 tot 30 minuten. Haal de pecantaart uit de oven en laat afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Lekker met slagroom of een bol ijs.