Ga naar de inhoud
Pecan pie baked oats

Pecan pie baked oats

Eet jij graag pecan pie en baked oats? Voeg ze samen in dit heerlijke én gezonde ontbijtje. Extra lekker met wat plantaardige yoghurt erbij.

15 M + 35 M oven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr havermout
  • 75 gr havermeel
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 650 ml (plantaardige) melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 gr pecannoten
  • 1 theelepel kokosolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop ( optioneel )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden en vet een ronde ovenschaal in met wat olie of bakspray.


  2. Mix de havermout, havermeel, kokosbloesemsuiker, chiazaad, kaneel, bakpoeder en een snufje zout in een mengkom en voeg daarna de plantaardige melk en vanille-extract toe.


  3. Hak 40 g pecannoten fijn en voeg deze toe. Mix het door het beslag. Zet even opzij terwijl je de overige pecannoten bakt in de pan.


  4. Zet een koekenpan op het vuur en verhit een beetje olie. Voeg de rest van de pecannoten, ahornsiroop en een snufje zout toe en bak de noten 3-4 minuten of tot ze crispy zijn.


  5. Verdeel de pecannoten over het beslag en zet de schaal vervolgens in de oven. Bak de pecan pie 35 minuten.


  6. Laat de taart eventjes afkoelen voordat je er stukken van snijdt. Serveer vervolgens met plantaardige yoghurt. Enjoy!