
Pecan pie baked oats
Eet jij graag pecan pie en baked oats? Voeg ze samen in dit heerlijke én gezonde ontbijtje. Extra lekker met wat plantaardige yoghurt erbij.
15 M + 35 M oven
Ingrediënten
Voor personen
-
250 gr havermout
-
75 gr havermeel
-
50 gr kokosbloesemsuiker
-
2 eetlepels chiazaad
-
2 theelepels kaneel
-
1 theelepel bakpoeder
-
snufje zout
-
650 ml (plantaardige) melk
-
1 theelepel vanille extract
-
125 gr pecannoten
-
1 theelepel kokosolie
-
2 eetlepels ahornsiroop ( optioneel )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180° graden en vet een ronde ovenschaal in met wat olie of bakspray.
-
Mix de havermout, havermeel, kokosbloesemsuiker, chiazaad, kaneel, bakpoeder en een snufje zout in een mengkom en voeg daarna de plantaardige melk en vanille-extract toe.
-
Hak 40 g pecannoten fijn en voeg deze toe. Mix het door het beslag. Zet even opzij terwijl je de overige pecannoten bakt in de pan.
-
Zet een koekenpan op het vuur en verhit een beetje olie. Voeg de rest van de pecannoten, ahornsiroop en een snufje zout toe en bak de noten 3-4 minuten of tot ze crispy zijn.
-
Verdeel de pecannoten over het beslag en zet de schaal vervolgens in de oven. Bak de pecan pie 35 minuten.
-
Laat de taart eventjes afkoelen voordat je er stukken van snijdt. Serveer vervolgens met plantaardige yoghurt. Enjoy!
Heeft het gesmaakt?
21 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 510
- vet 25 gr
- verzadigd vet 3.5 gr
- koolhydraten 60 gr
- w.v. suikers 15 gr
- vezels 8 gr
- eiwit 10 gr
- zout 0.3 gr
Ook lekker