Brownies met aardbeien

Deze zomerse brownies hebben een heerlijke romige topping met vers fruit.

Bakrecept 30 min + 25 min oventijd + afkoelen

ingrediënten

voor 16 personen

Topping:

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Smelt de boter en de pure en melkchocolade in een pannetje tot een egale chocoladesaus. Klop ondertussen de eieren met de basterdsuiker luchtig met een mixer. Klop de chocoladesaus door de opgeklopte eieren. Spatel daarna ook het meel er door en de grof gehakte noten. Doe in de vorm en bak de brownies ongeveer 25 minuten in de oven.

  2. Laat de brownies afkoelen. Klop ondertussen de mascarpone, suiker en slagroom stijf voor de topping. Verdeel dit roommengsel over de bovenzijde van de brownies. Snijd de aardbeien in grove stukken en verdeel over de room. Bestrooi eventueel nog met een beetje poedersuiker.

  3. Bewaar de aardbeien brownies in de koelkast, haal een uurtje voor het serveren uit de koelkast. Als je ze een dag van te voren maakt kun je ook de brownies zonder roomtopping apart bewaren en de room pas voor het serveren er op doen.

  4. Bekijk hier nog meer recepten met aardbeien

Heeft het gesmaakt?
95 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!