Pecan pie trifle

Deze makkelijke pecan trifles met Bastognekoeken zijn ideaal als dessert en zijn een mooie afsluiter van een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

Nagerecht 25 min + 1 uur opstijven

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de fudge op een laag vuurtje au bain-marie (in een kommetje boven een pan met heet water) of in de magnetron tot het vloeibaar wordt. Het kan even duren. Laat het iets afkoelen zodat het makkelijker te hanteren is, maar nog steeds vloeibaar.

  2. Klop de slagroom samen met het zakje vanillesuiker tot het dik maar nog lobbig is. Meng de opgeklopte slagroom voorzichtig door de mascarpone om een glad en romig mengsel te krijgen. Mix nog even goed door.

  3. Verkruimel de Bastogne koekjes in grove stukken. Je kunt dit doen door de koekjes in een plastic zakje te stoppen en er met een deegroller of iets zwaars op te slaan.

  4. Verdeel een laagje van het roommengsel over de bodem van elk van de glaasjes.

  5. Voeg een laagje van de verkruimelde Bastogne koekjes bovenop de room in elk glaasje. Doe hier een beetje van de vloeibare fudge op en wat gehakte pecannoten. Herhaal dit nogmaals met de room, Bastogne, pecan en fudge.

  6. Zet de trifles in de koelkast om minimaal 1 uur op te stijven voor het serveren.

Heeft het gesmaakt?
44 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!