Pecan pie trifle
Deze makkelijke pecan trifles met Bastognekoeken zijn ideaal als dessert en zijn een mooie afsluiter van een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!
25 M + 1 U opstijven
Ingrediënten
Voor personen
-
125 gr pecannoten
-
250 ml mascarpone
-
250 ml slagroom
-
1 zakje vanillesuiker
-
175 gr bastogne koekjes
-
150 gr zachte fudge
Benodigdheden
-
4 glaasjes voor het serveren
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de fudge op een laag vuurtje au bain-marie (in een kommetje boven een pan met heet water) of in de magnetron tot het vloeibaar wordt. Het kan even duren. Laat het iets afkoelen zodat het makkelijker te hanteren is, maar nog steeds vloeibaar.
-
Klop de slagroom samen met het zakje vanillesuiker tot het dik maar nog lobbig is. Meng de opgeklopte slagroom voorzichtig door de mascarpone om een glad en romig mengsel te krijgen. Mix nog even goed door.
-
Verkruimel de Bastogne koekjes in grove stukken. Je kunt dit doen door de koekjes in een plastic zakje te stoppen en er met een deegroller of iets zwaars op te slaan.
-
Verdeel een laagje van het roommengsel over de bodem van elk van de glaasjes.
-
Voeg een laagje van de verkruimelde Bastogne koekjes bovenop de room in elk glaasje. Doe hier een beetje van de vloeibare fudge op en wat gehakte pecannoten. Herhaal dit nogmaals met de room, Bastogne, pecan en fudge.
-
Zet de trifles in de koelkast om minimaal 1 uur op te stijven voor het serveren.
Heeft het gesmaakt?
46 stemmen
Ook lekker