Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Peer met ricotta en ham

Dit heerlijke voorgerecht van zoete gekarameliseerde peer met ham en ricotta is heel eenvoudig zelf te maken.

  • 2 peren
  • Ingredienten
    • snuf kaneel
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 eetlepels agavesiroop of honing
    • 4 eetlepels ricotta
    • 4 plakken parmaham of serranoham
    • paar walnoten
    • handje rucola
    • 4 toastjes
    Materialen
    • Bakplaat met bakpapier

    Bereiding
    Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis en leg de partjes op een bakplaat met bakpapier. Ik heb de peren niet geschild maar dat kan eventueel wel. Meng de agavesiroop of honing met citroensap en kaneel.

    peer_met_ricotta_01.jpg
    peer_met_ricotta_02.jpg
    peer_met_ricotta_03.jpg

    Bestrijk de peren hiermee en zet ze daarna 5 minuutjes in de oven tot ze warm zijn en iets beginnen te kleuren. Verdeel de rucola over 4 bordjes. Leg op ieder bord 2 partjes peer iets uit elkaar. Schep wat ricotta er op. Leg er een plakje ham bij. Bestrooi met wat walnoten en serveer met de toastjes.

    Beoordeling (109 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel
    3 x boerenkool
    • Hoofdgerecht
    Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
    • Hoofdgerecht
    Italiaanse boerenkoolstamppot
    • Hoofdgerecht
    Boerenkoolquiche

    Ovenschotels

    Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

    Burrito’s van kool
    Lasagne met courgette
    Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
    Kip Parmezaan
    Aubergine ovenschotel met geitenkaas