Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Peer met ricotta en ham

Dit heerlijke voorgerecht van zoete gekarameliseerde peer met ham en ricotta is heel eenvoudig zelf te maken.

  • 2 peren
  • Ingredienten
    • snuf kaneel
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 eetlepels agavesiroop of honing
    • 4 eetlepels ricotta
    • 4 plakken parmaham of serranoham
    • paar walnoten
    • handje rucola
    • 4 toastjes
    Materialen
    • Bakplaat met bakpapier

    Bereiding
    Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis en leg de partjes op een bakplaat met bakpapier. Ik heb de peren niet geschild maar dat kan eventueel wel. Meng de agavesiroop of honing met citroensap en kaneel.

    peer_met_ricotta_01.jpg
    peer_met_ricotta_02.jpg
    peer_met_ricotta_03.jpg

    Bestrijk de peren hiermee en zet ze daarna 5 minuutjes in de oven tot ze warm zijn en iets beginnen te kleuren. Verdeel de rucola over 4 bordjes. Leg op ieder bord 2 partjes peer iets uit elkaar. Schep wat ricotta er op. Leg er een plakje ham bij. Bestrooi met wat walnoten en serveer met de toastjes.

    Beoordeling (106 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Kerst recepten

    Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

    Mini kerst quiches
    Poffertjes sandwiches met ijs
    Panna cotta met frambozen in een glaasje
    Eendenborst met cranberry compote
    Mini kerstboom pizza’s