Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Peer met ricotta en ham

Dit heerlijke voorgerecht van zoete gekarameliseerde peer met ham en ricotta is heel eenvoudig zelf te maken.

  • 2 peren
  • Ingredienten
    • snuf kaneel
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 eetlepels agavesiroop of honing
    • 4 eetlepels ricotta
    • 4 plakken parmaham of serranoham
    • paar walnoten
    • handje rucola
    • 4 toastjes
    Materialen
    • Bakplaat met bakpapier

    Bereiding
    Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis en leg de partjes op een bakplaat met bakpapier. Ik heb de peren niet geschild maar dat kan eventueel wel. Meng de agavesiroop of honing met citroensap en kaneel.

    Bestrijk de peren hiermee en zet ze daarna 5 minuutjes in de oven tot ze warm zijn en iets beginnen te kleuren. Verdeel de rucola over 4 bordjes. Leg op ieder bord 2 partjes peer iets uit elkaar. Schep wat ricotta er op. Leg er een plakje ham bij. Bestrooi met wat walnoten en serveer met de toastjes.

    De nieuwste BBQ recepten

    Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

    ×