Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Peer met ricotta en ham

Dit heerlijke voorgerecht van zoete gekarameliseerde peer met ham en ricotta is heel eenvoudig zelf te maken.

  • Ingredienten
    Materialen

    Bereiding

     Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis en leg de partjes op een bakplaat met bakpapier. Ik heb de peren niet geschild maar dat kan eventueel wel. Meng de agavesiroop of honing met citroensap en kaneel.

     Bestrijk de peren hiermee en zet ze daarna 5 minuutjes in de oven tot ze warm zijn en iets beginnen te kleuren. Verdeel de rucola over 4 bordjes. Leg op ieder bord 2 partjes peer iets uit elkaar. Schep wat ricotta er op. Leg er een plakje ham bij. Bestrooi met wat walnoten en serveer met de toastjes.

    Lente recepten

    Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

    ×