Peer met ricotta en ham

Dit heerlijke voorgerecht van zoete gekarameliseerde peer met ham en ricotta is heel eenvoudig zelf te maken.

Ingredienten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis en leg de partjes op een bakplaat met bakpapier. Ik heb de peren niet geschild maar dat kan eventueel wel. Meng de agavesiroop of honing met citroensap en kaneel.

 Bestrijk de peren hiermee en zet ze daarna 5 minuutjes in de oven tot ze warm zijn en iets beginnen te kleuren. Verdeel de rucola over 4 bordjes. Leg op ieder bord 2 partjes peer iets uit elkaar. Schep wat ricotta er op. Leg er een plakje ham bij. Bestrooi met wat walnoten en serveer met de toastjes.

124 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!