Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Peer met ricotta en ham

Dit heerlijke voorgerecht van zoete gekarameliseerde peer met ham en ricotta is heel eenvoudig zelf te maken.

  • Ingredienten
    Materialen

    Bereiding

     Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis en leg de partjes op een bakplaat met bakpapier. Ik heb de peren niet geschild maar dat kan eventueel wel. Meng de agavesiroop of honing met citroensap en kaneel.

     Bestrijk de peren hiermee en zet ze daarna 5 minuutjes in de oven tot ze warm zijn en iets beginnen te kleuren. Verdeel de rucola over 4 bordjes. Leg op ieder bord 2 partjes peer iets uit elkaar. Schep wat ricotta er op. Leg er een plakje ham bij. Bestrooi met wat walnoten en serveer met de toastjes.

    Kerst recepten

    Op zoek naar een lekker recept voor het kerstdiner of kerstontbijt? Hier vind je bijna 300 leuke en feestelijke kerstrecepten! Van een klassiek voorgerecht zoals zalmbonbons en carpaccio tot een hoofdgerecht van geroosterde kip of een rollade uit de oven. En vergeet het dessert zoals een chocolade mousse of een ijstaart niet. Maar ook kerstgerechten zoals zalm in filodeeg, gevulde varkenshaas en portobello met risotto vind je terug. Allemaal makkelijk om te maken en stap voor stap uit gelegd en voor elk budget. Maar ook voor vegetarische kerstrecepten ben je hier aan het juiste adres, wat dacht je bijvoorbeeld van een vegetarische wellington of ravioli met truffel!

    ×

     Cadeau-tip!

    Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

    Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99