![Peer met ricotta en ham](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2016/02/peer-ricotta-ham.jpg)
Peer met ricotta en ham
Dit heerlijke voorgerecht van zoete gekarameliseerde peer met ham en ricotta is heel eenvoudig zelf te maken.
15 M + 5 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
Ingredienten
-
2 peren
-
snuf kaneel
-
1 eetlepel citroensap
-
2 eetlepels agavesiroop of honing
-
4 eetlepels ricotta
-
4 plakken parmaham of serranoham
-
paar walnoten
-
handje rucola
-
4 toastjes
Materialen
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis en leg de partjes op een bakplaat met bakpapier. Ik heb de peren niet geschild maar dat kan eventueel wel. Meng de agavesiroop of honing met citroensap en kaneel.
-
Bestrijk de peren hiermee en zet ze daarna 5 minuutjes in de oven tot ze warm zijn en iets beginnen te kleuren. Verdeel de rucola over 4 bordjes. Leg op ieder bord 2 partjes peer iets uit elkaar. Schep wat ricotta er op. Leg er een plakje ham bij. Bestrooi met wat walnoten en serveer met de toastjes.
Heeft het gesmaakt?
128 stemmen
Bedankt voor je stem!
Ook lekker
3x lekkere Kerstrecepten 2024