Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm in filodeeg

Dat zalm en spinazie perfect combineren is geen geheim, en al helemaal in dit knapperige pakketje van filodeeg. Ook leuk om te serveren met kerst of een etentje.

Ingrediënten
  • 1 pak á 10 vellen filodeeg (ontdooid)
  • 5 moten zalm
  • 75 gr boter
  • 200 gr spinazie
  • 250 gr ricotta
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels paneermeel
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Hak de teentjes knoflook fijn en bak deze kort aan in een grote pan met een beetje olie. Roerbak hier ook de spinazie in. Als de spinazie geslonken is doe deze dan in een vergiet en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Voeg de spinazie bij de ricotta en breng op smaak met peper en zout.

Smelt de boter en houd deze bij de hand. Leg een vel filodeeg op een plank en besmeer deze met boter. Plaats hierop een tweede vel filodeeg en smeer weer in met vloeibare boter. Bestrooi een beetje paneermeel op de plek waar de zalm komt te liggen.

Leg hier een moot zalm op en voeg hier bovenop een deel van het ricotta mengsel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de zalm nu helemaal dicht, zorg dat het pakketje helemaal dicht is. Besmeer de buitenzijde van het pakketje ook nog met een beetje. Herhaal dit met de andere moten zalm. Bak de zalm nu in ongeveer 20-25 minuten gaar en goudbruin.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×