Zalm in filodeeg

Dat zalm en spinazie perfect combineren is geen geheim, en al helemaal in dit knapperige pakketje van filodeeg. Ook leuk om te serveren met kerst of een etentje.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Hak de teentjes knoflook fijn en bak deze kort aan in een grote pan met een beetje olie. Roerbak hier ook de spinazie in. Als de spinazie geslonken is doe deze dan in een vergiet en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Voeg de spinazie bij de ricotta en breng op smaak met peper en zout.

 Smelt de boter en houd deze bij de hand. Leg een vel filodeeg op een plank en besmeer deze met boter. Plaats hierop een tweede vel filodeeg en smeer weer in met vloeibare boter. Bestrooi een beetje paneermeel op de plek waar de zalm komt te liggen.

 Leg hier een moot zalm op en voeg hier bovenop een deel van het ricotta mengsel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de zalm nu helemaal dicht, zorg dat het pakketje helemaal dicht is. Besmeer de buitenzijde van het pakketje ook nog met een beetje. Herhaal dit met de andere moten zalm. Bak de zalm nu in ongeveer 20-25 minuten gaar en goudbruin.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

94 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.