Ga naar de inhoud
Pizza dip

Pizza dip

Het ideale borrelhapje: pizzasaus en topping in een schaaltje om uit te dippen

15 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor schaaltje

  • 100 gr roomkaas
  • Handje geraspte mozzarella
  • Snufje Italiaanse kruiden
  • 125 gr zure room
  • 250 ml tomatensaus of gezeefde tomaten
  • Paar plakjes salami of peperoni
  • 0.25 paprika
  • peper en zout
  • Brood of crackers om te dippen

Materialen

  • 1 cm schaaltje van ca 15 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Meng de roomkaas met de zure room en verdeel over de bodem van het schaaltje. Meng de tomatensaus met een snufje Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Verdeel dit over het roomkaas mengsel.


  2. Snijd de paprika in kleine blokjes en verdeel samen met plakjes worst en de mozzarella over de tomatensaus. Zet het schaaltje ca 20 min in de oven. Serveer de warme pizza dip met wat brood of crackers.