Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pizza dip

Het ideale borrelhapje: pizzasaus en topping in een schaaltje om uit te dippen

Ingrediënten
  • 100 gr roomkaas
  • Handje geraspte mozzarella
  • Snufje italiaanse kruiden
  • 125 gr zure room
  • 250 ml tomatensaus of gezeefde tomaten
  • Paar plakjes salami of peperoni
  • ¼ paprika
  • peper en zout
  • Brood of crackers om te dippen
Materialen
  • 1 cm schaaltje van ca 15 cm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng de roomkaas met de zure room en verdeel over de bodem van het schaaltje. Meng de tomatensaus met een snufje Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Verdeel dit over het roomkaas mengsel.

pizzadip_01.jpg
pizzadip_02.jpg
pizzadip_03.jpg

Snijd de paprika in kleine blokjes en verdeel samen met plakjes worst en de mozzarella over de tomatensaus. Zet het schaaltje ca 20 min in de oven. Serveer de warme pizza dip met wat brood of crackers.

Beoordeling (123 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel