Pastasalade met garnalen

Lauwwarme salade met fusilli pasta met knoflookgarnalen en rode pesto, lekker als lunch of lichte maaltijd

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar met een snufje zout en spoel daarna af met koud water. Bak de knoflook 2 minuutjes in een pan met olie. Voeg de garnalen en bak 3 minuutjes mee. Halveer de tomaatjes en schep door de garnalen en knoflook.

  2. Zet het vuur uit en meng de fusili pasta erdoor samen met de rode pesto. Meng ook de sla door de pasta. Serveer de salade lauwwarm of koud en garneer met wat verse basilicum en pijnboompitten.

  3. Tip: voeg een beetje sambal toe samen met de rode pesto voor een licht pittig smaak.

Heeft het gesmaakt?
90 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!