Ga naar de inhoud
Pastasalade met garnalen

Pastasalade met garnalen

Lauwwarme salade met fusilli pasta met knoflookgarnalen en rode pesto, lekker als lunch of lichte maaltijd

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr fusilli pasta
  • 150 gr garnalen
  • scheutje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook ( fijngehakt )
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels rode pesto
  • verse basilicumblaadjes
  • 50 gr verse basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar met een snufje zout en spoel daarna af met koud water. Bak de knoflook 2 minuutjes in een pan met olie. Voeg de garnalen en bak 3 minuutjes mee. Halveer de tomaatjes en schep door de garnalen en knoflook.


    Pastasalade garnalen Pastasalade garnalen Pastasalade garnalen
  2. Zet het vuur uit en meng de fusili pasta erdoor samen met de rode pesto. Meng ook de sla door de pasta. Serveer de salade lauwwarm of koud en garneer met wat verse basilicum en pijnboompitten.


  3. Tip: voeg een beetje sambal toe samen met de rode pesto voor een licht pittig smaak.