Pastasalade met garnalen

Lauwwarme salade met fusilli pasta met knoflookgarnalen en rode pesto, lekker als lunch of lichte maaltijd

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Kook de pasta gaar met een snufje zout en spoel daarna af met koud water. Bak de knoflook 2 minuutjes in een pan met olie. Voeg de garnalen en bak 3 minuutjes mee. Halveer de tomaatjes en schep door de garnalen en knoflook.

 Zet het vuur uit en meng de fusili pasta erdoor samen met de rode pesto. Meng ook de sla door de pasta. Serveer de salade lauwwarm of koud en garneer met wat verse basilicum en pijnboompitten.

 Tip: voeg een beetje sambal toe samen met de rode pesto voor een licht pittig smaak.

43 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.