Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bladerdeegstengels met pesto

Met maar 4 ingrediënten draai je deze snack nog snel in elkaar voordat het feestje begint!

Ingrediënten
  • 10 plakjes bladerdeeg (of 1 rol vers bladerdeeg)
  • 200 gr pesto uit potje of vers
  • Handje Parmezaanse kaas
  • 1 ei

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Plak 2 plakjes ontdooide bladerdeeg aan elkaar. Besmeer deze met een laagje pesto en bestrooi met kaas. Plak 2 andere vellen bladerdeeg aan elkaar en leg deze er op. Snijd over de lange zijde in 4 dunne stroken. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en houd aan beide kanten vast met je vingers en draai zodat er een twist ontstaat. Doe dit ook met de rest van het bladerdeeg en pesto. De laatste 2 velletjes bladerdeeg kun je doormidden snijden en op elkaar leggen en hier 2 stroken uit halen.

pestostengels_01.jpg
pestostengels_02.jpg
pestostengels_03.jpg
pestostengels_04.jpg

Zo heb je in totaal 10 stuks. Gebruik je een grote rol vers bladerdeeg dan kun je de helft besmeren met pesto en de andere helft er op leggen en vervolgens ca. 10 stroken hieruit snijden. Besmeer de pesto twisters met wat losgeklopt ei en bak ze ca. 15 tot 20 minuten in de oven bruin en knapperig. Als ze afgekoeld zijn zullen ze wat steviger zijn.

Beoordeling (29 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst