Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Plaattaart met gegrilde groenten en geitenkaas

Met deze plaattaart van bladerdeeg met courgette, paprika en rode ui zet je een verrassend lekker recept op tafel. Smullen gegarandeerd!

Ingrediënten
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • Een handje geraspte kaas
  • 100 gram gegrilde paprika
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 50 gram geitenkaas
  • Een handje rucola
  • Een handje geroosterde pijnboompitten
  • 2 eetlepels honing
Benodigdheden
  • beklede bakplaat

Bereiding
Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 210 graden.

Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in stukjes. Snijd ook de rode ui in ringen. Snijd vervolgens de courgette in plakjes, besprenkel deze met wat olijfolie en grill ze kort in de grillpan.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de bladerdeeg plakken hierop, en laat ze elkaar iets overlappen. Druk de naden goed aan en vouw de buitenste randen om. Prik daarna met een vork gaatjes in het deeg.

plaattaart-stap-1.jpg
plaattaart-stap-2.jpg
plaattaart-stap-3.jpg

Strooi de geraspte kaas over het bladerdeeg, en beleg daarna met de gegrilde courgette, paprika en rode ui. Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en strooi daarna de verkruimelde geitenkaas eroverheen.

Bak de plaattaart in 20 minuten gaar. Maak af met wat geroosterde pijnboompitten en honing en serveer met rucola.

Beoordeling (150 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst