Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Plaattaart met gegrilde groenten en geitenkaas

Met deze plaattaart van bladerdeeg met courgette, paprika en rode ui zet je een verrassend lekker recept op tafel. Smullen gegarandeerd!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 210 graden.

 Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in stukjes. Snijd ook de rode ui in ringen. Snijd vervolgens de courgette in plakjes, besprenkel deze met wat olijfolie en grill ze kort in de grillpan.

 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de bladerdeeg plakken hierop, en laat ze elkaar iets overlappen. Druk de naden goed aan en vouw de buitenste randen om. Prik daarna met een vork gaatjes in het deeg.

 Strooi de geraspte kaas over het bladerdeeg, en beleg daarna met de gegrilde courgette, paprika en rode ui. Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en strooi daarna de verkruimelde geitenkaas eroverheen.

 Bak de plaattaart in 20 minuten gaar. Maak af met wat geroosterde pijnboompitten en honing en serveer met rucola.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×