
Plaattaart met gegrilde groenten en geitenkaas
Met deze plaattaart van bladerdeeg met courgette, paprika en rode ui zet je een verrassend lekker recept op tafel. Smullen gegarandeerd!
25 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten: Plaattaart groenten
Voor personen
-
6 plakjes bladerdeeg
-
1 handje geraspte kaas
-
100 gram gegrilde paprika
-
1 courgette
-
1 rode ui
-
50 gr geitenkaas
-
1 handje rucola
-
1 handje geroosterde pijnboompitten
-
2 eetlepels honing
Benodigdheden
-
beklede bakplaat
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Plaattaart groenten
-
Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 210 graden.
-
Laat de gegrilde paprikaās uitlekken en snijd in stukjes. Snijd ook de rode ui in ringen.
Snijd vervolgens de courgette in plakjes, besprenkel deze met wat olijfolie en grill ze kort in de grillpan.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de bladerdeeg plakken hierop, en laat ze elkaar iets overlappen. Druk de naden goed aan en vouw de buitenste randen om. Prik daarna met een vork gaatjes in het deeg.
-
Strooi de geraspte kaas over het bladerdeeg, en beleg daarna met de gegrilde courgette, paprika en rode ui. Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en strooi daarna de verkruimelde geitenkaas eroverheen.
-
Bak de plaattaart in 20 minuten gaar. Maak af met wat geroosterde pijnboompitten en honing en serveer met rucola.
Heeft het gesmaakt?
178 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 670
- vet 44 gr
- verzadigd vet 20 gr
- koolhydraten 52 gr
- w.v. suikers 12 gr
- vezels 4.5 gr
- eiwit 13 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker