Quinoa met gegrilde groenten en halloumi

Heerlijk voedzaam gerecht van smaakvolle quinoa met zoete aardappel, aubergine en gegrilde halloumi kaas.

Hoofdgerecht 15 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Snijd de zoete aardappel en aubergine in gelijke blokjes.

  3. Doe deze in een kom en voeg een klein scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de aubergine en zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier.

  5. Rooster de groenten ca. 20 minuten in de oven, schep halverwege een keer om. Controleer of de zoete aardappel niet meer hard is.

  6. Kook ondertussen de quinoa gaar in een pan met water met het opgeloste bouillonblokje. Houd qua kooktijd de verpakking aan, maar gemiddeld is deze 10 minuten. Giet daarna af.

  7. Verhit een (grill)pan op hoog vuur.

  8. Snijd de halloumi kaas in plakjes en bestrijk met een dun laagje olie. Grill ze daarna ca. 5 min in de pan tot er mooie grillstrepen te zien zijn.

  9. Meng voor een snelle dressing een scheutje olijfolie in een kommetje los met het sap en rasp van een citroen en een snuf peper en zout.

  10. Schep de gegrilde groenten door de quinoa samen met de gehalveerde tomaatjes en verdeel ook de sla er voorzichtig doorheen.

  11. Verdeel de salade over borden en bestrooi met pistachenootjes. Leg de plakjes halloumi erop en besprenkel met de frisse dressing.

  12. Tip: deze salade is zowel warm als koud lekker. Maak er kleinere porties van en serveer dit gerecht ook als lunch.

Heeft het gesmaakt?
11 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!