
Quinoa met gegrilde groenten en halloumi
Heerlijk voedzaam gerecht van smaakvolle quinoa met zoete aardappel, aubergine en gegrilde halloumi kaas.
15 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
225 gr halloumi
-
150 gr quinoa
-
0.5 groente bouillonblokje
-
125 gr cherrytomaatjes
-
1 aubergine
-
300 gr zoete aardappel ( geschild )
-
1 handje rucola
-
3 eetlepels pistachenootjes ( ongezouten )
-
2 scheutjes olijfolie
-
Snuf peper en zout
-
1 citroen
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.
-
Snijd de zoete aardappel en aubergine in gelijke blokjes.
-
Doe deze in een kom en voeg een klein scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
-
Verdeel de aubergine en zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier.
-
Rooster de groenten ca. 20 minuten in de oven, schep halverwege een keer om. Controleer of de zoete aardappel niet meer hard is.
-
Kook ondertussen de quinoa gaar in een pan met water met het opgeloste bouillonblokje. Houd qua kooktijd de verpakking aan, maar gemiddeld is deze 10 minuten. Giet daarna af.
-
Verhit een (grill)pan op hoog vuur.
-
Snijd de halloumi kaas in plakjes en bestrijk met een dun laagje olie. Grill ze daarna ca. 5 min in de pan tot er mooie grillstrepen te zien zijn.
-
Meng voor een snelle dressing een scheutje olijfolie in een kommetje los met het sap en rasp van een citroen en een snuf peper en zout.
-
Schep de gegrilde groenten door de quinoa samen met de gehalveerde tomaatjes en verdeel ook de sla er voorzichtig doorheen.
-
Verdeel de salade over borden en bestrooi met pistachenootjes. Leg de plakjes halloumi erop en besprenkel met de frisse dressing.
-
Tip: deze salade is zowel warm als koud lekker.āÆMaak er kleinere porties van en serveer dit gerecht ook als lunch.
Heeft het gesmaakt?
33 stemmen
Ook lekker