Ga naar de inhoud
Bruschetta met gegrilde groenten

Bruschetta met gegrilde groenten

Een heerlijk bruschetta recept met gegrilde groenten zoals courgette, paprika en aubergine en ricotta met citroen.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • zuurdesembrood ( of ander knapperig brood )
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 snuf gedroogde oregano
  • 250 gr ricotta ( cremosa )
  • 1 biologische citroen
  • Zout en peper
  • extra virgin olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Je kunt de groenten in een grillpan grillen of in je oven als je een oven met grillstand hebt.


  2. Snijd de aubergine en de courgette ook in plakken.


  3. Strooi wat oregano, olijfolie, zout en peper over de groenten heen.


  4. Verdeel alle groenten over een bakplaat met bakpapier en leg de paprika met de buitenkant naar boven. Of grill de groenten in een grillpan. Grill dan de paprika kort op de binnenkant en de rest van de tijd op de buitenkant. Het velletje mag zwart blakeren, want dit verwijder je later.


  5. Grill de groenten totdat er mooie grillstrepen in ontstaan en/of je door de groenten heen kunt prikken. Check goed of de aubergine gaar is en grill die eventueel nog iets langer indien nodig.


  6. Als de groenten klaar zijn, laat je ze afkoelen op een bord. De paprika kun je even kort onder koud water houden zodat het velletje makkelijker af te pellen is (en je je vingers niet verbrand).


  7. Snijd het brood in plakken en verdeel deze ook over een bakplaat met bakpapier. Verdeel hier ook wat olijfolie, zout, peper en oregano overheen. Grill ze totdat ze licht verkleurd zijn.


  8. Snijd ondertussen de groenten in kleine stukken.


  9. Rasp de citroen en pers een halve citroen daarna uit.


  10. Meng de ricotta met het meeste citroenrasp- en sap en wat peper. Roer het goed door elkaar.


  11. Meng de rest van het citroenrasp- en sap door de groenten heen.


  12. Haal de broodjes uit de oven en snijd een knoflookteentje doormidden. Wrijf deze over de gegrilde broodjes zodat je een lekkere knoflooksmaak toevoegt aan de bruschetta’s.


  13. Zodra de broodjes klaar zijn, kun je de broodjes gaan beleggen. Dit kan op twee manieren. Je kunt eerst de ricotta over het broodje smeren en daarna de groenten er overheen. Of je verdeelt eerst de groenten en daarna verdeel je wat kleine dotjes ricotta over de groenten heen.


  14. Tip: Serveer de bruschetta’s meteen. Je kunt beide mengsel wel een dag van tevoren maken en daarna op de broodjes smeren.