Polenta spiesjes

Deze Italiaanse spiesjes met gegratineerde polenta balletjes zijn een lekkere snack die goed vult

Hapjes en snacks 35 min + 10 oventijd

ingrediënten

voor 16 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Breng 500 ml water met een snufje peper en zout aan de kook. Voeg de polenta toe en kook 5 minuten op laag vuur. Laat de polenta daarna nog 5 minuten in het water wellen met het vuur uit.

  2. Doe de polenta in een kom en laat afkoelen. Maak je handen vochtig en maak balletjes van de polenta. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk iets plat. Maak 16 balletjes en bestrooi deze met wat kaas. Bak ze 10 min in de oven tot de kaas gesmolten is en laat daarna iets afkoelen.

  3. Prik een balletjes mozzarella, basilicum blaadje, tomaatjes en een polenta rondje aan een prikker. Serveer ze op een schaal. Ze zijn zowel lauwwarm als koud lekker.

Heeft het gesmaakt?
37 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!