Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Polenta spiesjes

Deze Italiaanse spiesjes met gegratineerde polenta balletjes zijn een lekkere snack die goed vult

Ingrediënten
  • 500 ml water
  • 60 gr gerapte kaas
  • 125 gr polenta
  • verse basilicum blaadjes
  • 16 tomaatjes
  • peper en zout
  • 1 zakje mini mozzarellaballetjes
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier
  • 16 prikkers

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Breng 500 ml water met een snufje peper en zout aan de kook. Voeg de polenta toe en kook 5 minuten op laag vuur. Laat de polenta daarna nog 5 minuten in het water wellen met het vuur uit.

polenta-spies_svs1.jpg
polenta-spies_svs2.jpg
polenta-spies_svs3.jpg

Doe de polenta in een kom en laat afkoelen. Maak je handen vochtig en maak balletjes van de polenta. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk iets plat. Maak 16 balletjes en bestrooi deze met wat kaas. Bak ze 10 min in de oven tot de kaas gesmolten is en laat daarna iets afkoelen.

Prik een balletjes mozzarella, basilicum blaadje, tomaatjes en een polenta rondje aan een prikker. Serveer ze op een schaal. Ze zijn zowel lauwwarm als koud lekker.

Beoordeling (27 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel