Ga naar de inhoud
Polenta spiesjes

Polenta spiesjes

Deze Italiaanse spiesjes met gegratineerde polenta balletjes zijn een lekkere snack die goed vult

35 M + 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 500 ml water
  • 60 gr gerapte kaas
  • 125 gr polenta
  • verse basilicum blaadjes
  • 16 tomaatjes
  • peper en zout
  • 1 zakje mini mozzarellaballetjes

Materialen

  • Bakplaat met bakpapier
  • 16 prikkers

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Breng 500 ml water met een snufje peper en zout aan de kook. Voeg de polenta toe en kook 5 minuten op laag vuur. Laat de polenta daarna nog 5 minuten in het water wellen met het vuur uit.


  2. Doe de polenta in een kom en laat afkoelen. Maak je handen vochtig en maak balletjes van de polenta. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk iets plat. Maak 16 balletjes en bestrooi deze met wat kaas. Bak ze 10 min in de oven tot de kaas gesmolten is en laat daarna iets afkoelen.


  3. Prik een balletjes mozzarella, basilicum blaadje, tomaatjes en een polenta rondje aan een prikker. Serveer ze op een schaal. Ze zijn zowel lauwwarm als koud lekker.