Boterkoek met appel

Geef de Oud-Hollandse boterkoek een heerlijke en leuke twist van appel en een vleugje kaneel, echt een plaatje om te serveren en makkelijk om te maken

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Mix de boter met de suiker en snufje zout romig. Voeg 1 ei toe en mix er goed doorheen. Voeg dan ook beetje bij beetje de bloem en kaneel toe en mix tot een deeg.

Als het deeg nog erg plakkerig is voeg je nog een beetje extra bloem toe, als het deeg te droog is een paar druppels water. Vet de bakvorm goed in en verdeel het deeg er over. Strijk glad een vochtige spatel of een lepel.

Snijd de appels in partjes en snijd in dunne plakjes. Steek ze lichtjes dakpansgewijs in de boterkoek. Begin van buiten naar binnen. Bestrijk de appel met een beetje gesmolten boter en bak de boterkoek in ca. 30 minuten gaar. Haal hem uit de oven en laat afkoelen.

Week het blaadje gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm het appelsap in een pannetje met de eetlepel suiker. Los het uitgeknepen blaadje gelatine hierin op en laat het mengsel een beetje afkoelen. Bestrijk dan de boterkoek aan de bovenzijde royaal met de gelei van appelsap met behulp van een bakkwastje. Rooster het amandelschaafsel lichtjes in een droge pan. Bestrooi de boterkoek hier mee en laat de gelei dan verder opstijven.

Tip: bewaar de boterkoek met appel maximaal 3 a 4 dagen (buiten de koelkast).

Boterkoek met appel en kaneel

50 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.