Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pompoensoep met kip

Deze maaltijdsoep is lekker herfstig door de pompoen, met een vleugje tomaat en pulled chicken als topping. Met het stokbrood kun je lekker in de soep dippen.

Ingrediënten
  • 800 gr pompoenblokjes
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 150 ml room
  • 2 bouillonblokjes
  • 800 ml water
  • 300 gr kipfilet
  • 5 gr peterselie gehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels olie

Bereiding
Kook de kip en trek de kip uit elkaar met twee vorken voor pulled chicken. Voeg 1 eetlepel olie en het paprikapoeder toe aan de kip. Meng dit goed. Snijd de ui in ringen. Zet een pan op het vuur en bak de pompoen samen met de uienringen op laag vuur voor ongeveer 5 minuten of tot de uien een beetje bruiner kleuren. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze aan de pan toe. Bak ongeveer 5 minuten.

Pompoensoep-met-kip-3.jpg
pompoensoep-met-pulled-chicken.jpg
Pompoensoep-met-kip-2.jpg
Pompoensoep-met-kip.jpg

Voeg vervolgens de bouillonblokjes en het water toe. Kook tot de pompoen gaar is en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een dikke soep. Voeg nu de room toe, of verdeel de room per kom over de soep heen. Serveer de soep met gehakte peterselie, pompoenpitten en een beetje van de kip. Heerlijk met wat stokbrood.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (111 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst