Pompoensoep met kip

Deze maaltijdsoep is lekker herfstig door de pompoen, met een vleugje tomaat en pulled chicken als topping. Met het stokbrood kun je lekker in de soep dippen.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 6 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de kip en trek de kip uit elkaar met twee vorken voor pulled chicken. Voeg 1 eetlepel olie en het paprikapoeder toe aan de kip. Meng dit goed. Snijd de ui in ringen. Zet een pan op het vuur en bak de pompoen samen met de uienringen op laag vuur voor ongeveer 5 minuten of tot de uien een beetje bruiner kleuren. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze aan de pan toe. Bak ongeveer 5 minuten.

  2. Voeg vervolgens de bouillonblokjes en het water toe. Kook tot de pompoen gaar is en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een dikke soep. Voeg nu de room toe, of verdeel de room per kom over de soep heen. Serveer de soep met gehakte peterselie, pompoenpitten en een beetje van de kip. Heerlijk met wat stokbrood.

  3. Bekijk ook het klassieke recept voor pompoensoep

Heeft het gesmaakt?
424 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Ook lekker