Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pompoensoep met kip

Deze maaltijdsoep is lekker herfstig door de pompoen, met een vleugje tomaat en pulled chicken als topping. Met het stokbrood kun je lekker in de soep dippen.

Ingrediënten

Bereiding

 Kook de kip en trek de kip uit elkaar met twee vorken voor pulled chicken. Voeg 1 eetlepel olie en het paprikapoeder toe aan de kip. Meng dit goed. Snijd de ui in ringen. Zet een pan op het vuur en bak de pompoen samen met de uienringen op laag vuur voor ongeveer 5 minuten of tot de uien een beetje bruiner kleuren. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze aan de pan toe. Bak ongeveer 5 minuten.

 Voeg vervolgens de bouillonblokjes en het water toe. Kook tot de pompoen gaar is en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een dikke soep. Voeg nu de room toe, of verdeel de room per kom over de soep heen. Serveer de soep met gehakte peterselie, pompoenpitten en een beetje van de kip. Heerlijk met wat stokbrood.

 Bekijk ook het klassieke recept voor pompoensoep

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.