Pompoensoep met kip

Deze maaltijdsoep is lekker herfstig door de pompoen, met een vleugje tomaat en pulled chicken als topping. Met het stokbrood kun je lekker in de soep dippen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Kook de kip en trek de kip uit elkaar met twee vorken voor pulled chicken. Voeg 1 eetlepel olie en het paprikapoeder toe aan de kip. Meng dit goed. Snijd de ui in ringen. Zet een pan op het vuur en bak de pompoen samen met de uienringen op laag vuur voor ongeveer 5 minuten of tot de uien een beetje bruiner kleuren. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze aan de pan toe. Bak ongeveer 5 minuten.

 Voeg vervolgens de bouillonblokjes en het water toe. Kook tot de pompoen gaar is en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een dikke soep. Voeg nu de room toe, of verdeel de room per kom over de soep heen. Serveer de soep met gehakte peterselie, pompoenpitten en een beetje van de kip. Heerlijk met wat stokbrood.

 Bekijk ook het klassieke recept voor pompoensoep

346 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.