Gegratineerde mosselen met panko

Heerlijke krokant gegrilde mosselen met panko, rozemarijn en geraspte kaas

Ingredienten
1 kilo mosselen in schelp
50 gr panko (japans paneermeel, te koop bij o.a Xenos en toko)
1 teentje knoflook
2 takjes rozemarijn (of 1 theel gedroogde rozemarijn)
75 gr roomboter, kamertemperatuur
30 gr geraspte kaas
Witte wijn (ca 100 ml)
 
Benodigdheden Keukenmachine
ovenschaal
 
Bereiding
Doe de panko, knoflook en rozemarijn in een keukenmachine en maal fijn. Voeg daarna nog kort de boter en geraspte kaas toe.
Spoel de mosselen af onder de koude kraan. Als er open mosselen tussen zitten tik je een paar keer met de schelp op het aanrecht, als de schelp sluit is hij goed anders gooi je hem weg. Als er hele zware mosselen of kapotte mosselen tussen zitten verwijder je deze ook. Zet een mosselpan (of een hele grote pan) op het vuur en schenk er en bodempje witte wijn in en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en doe de deksel er op. Kook de mosselen onegveer 4 minuten, maak ondertussen de deksel niet open en schud een paar keer goed met de pan. Haal daarna de deksel van de pan en laat de mosselen kort uitdampen.
mosselen met panko 01mosselen met panko 01mosselen met panko 01mosselen met panko 01
Verwarm de grill (of oven) op 220 graden. Verwijder telkens een helft van de schelp en leg de schelp met de mossel in een ovenschaal. Schep wat van het panko mengsel in de mosselschelp en zet een minuut of 5 onder de grill of in de oven totdat ze goudbruin beginnen te worden. Zet ze niet te lang in de oven want dan kunnen ze wat droog worden.
   
Vind je dit leuk?
23 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!