Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten

Makkelijke ovenschotel op basis van quinoa met een smaakvolle Oosterse saus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Snijd de ui en paprika in reepjes en de kipfilet en courgette in kleine stukjes. Doe de ongekookte quinoa in de ovenschaal en leg de gesneden ui, paprika, courgette en kip erop.

 Maak de saus klaar door de hoisin saus, sojasaus, gemberpoeder en water met elkaar te mengen. Pers de knoflook hierin uit of snijd de knoflook fijn en voeg hieraan toe. Roer goed door elkaar en schenk de saus over de ingredienten in de ovenschaal. Zet de schaal 40 minuten in de oven. Snijd de lente ui ondertussen in kleine stukjes.

 Serveer met cashewnoten en de lente ui.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.