Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten

Makkelijke ovenschotel op basis van quinoa met een smaakvolle Oosterse saus

Hoofdgerecht 20 min + 40 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Snijd de ui en paprika in reepjes en de kipfilet en courgette in kleine stukjes. Doe de ongekookte quinoa in de ovenschaal en leg de gesneden ui, paprika, courgette en kip erop.

  2. Maak de saus klaar door de hoisin saus, sojasaus, gemberpoeder en water met elkaar te mengen. Pers de knoflook hierin uit of snijd de knoflook fijn en voeg hieraan toe. Roer goed door elkaar en schenk de saus over de ingredienten in de ovenschaal. Zet de schaal 40 minuten in de oven. Snijd de lente ui ondertussen in kleine stukjes.

  3. Serveer met cashewnoten en de lente ui.

Heeft het gesmaakt?
2793 stemmen Bedankt voor je stem!