Gevulde portobello met mozzarella
Vegetarisch gevulde portobello, heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of zelfs lekker op de BBQ.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
2 portobello’s
-
8 mini mozzarella bolletjes
-
8 cherrytomaatjes
-
8 zwarte olijven
-
2 teentjes knoflook
-
2 eetlepels zonnebloemolie
-
2 eetlepels Balsamico crème
-
verse basilicum
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Meng geperste knoflook en 2 eetlepels zonnebloemolie. Vet hiermee de onderkant en randjes van de portobello’s in. Halveer de cherrytomaatjes en zwarte olijven. Vul de portobello’s nu elk met 4 mini mozzarella bolletjes, 4 gehalveerde cherrytomaatjes en 4 gehalveerde zwarte olijven.
-
Verdeel over elke portobello 1 eetlepel balsamico azijn en bak af in 15 minuten in de oven. Verdeel de basilicumblaadje over de portobello’s als ze uit de oven zijn.
-
Tip: Dit gerecht is perfect voor op de BBQ. Plaats de portobello’s in een aluminium bakje en leg op de BBQ.
Heeft het gesmaakt?
82 stemmen
Ook lekker