Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde portobello met mozzarella

Vegetarisch gevulde portobello, heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of zelfs lekker op de BBQ.

Ingrediënten
  • 2 portobello’s
  • 8 mini mozzarella bolletjes
  • 8 cherrytomaatjes
  • 8 zwarte olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels balsamico creme
  • Verse basilicum

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng geperste knoflook en 2 eetlepels zonnebloemolie. Vet hiermee de onderkant en randjes van de portobello’s in. Halveer de cherrytomaatjes en zwarte olijven. Vul de portobello’s nu elk met 4 mini mozzarella bolletjes, 4 gehalveerde cherrytomaatjes en 4 gehalveerde zwarte olijven.

Portobello-stap-1.jpg
Portobello-stap-2.jpg
Portobello-stap-3.jpg

Verdeel over elke portobello 1 eetlepel balsamico azijn en bak af in 15 minuten in de oven. Verdeel de basilicumblaadje over de portobello’s als ze uit de oven zijn.

Tip: Dit gerecht is perfect voor op de BBQ. Plaats de portobello’s in een aluminium bakje en leg op de BBQ.

Beoordeling (46 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread