Ga naar de inhoud
Gevulde portobello met mozzarella

Gevulde portobello met mozzarella

Vegetarisch gevulde portobello, heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of zelfs lekker op de BBQ.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 portobello’s
  • 8 mini mozzarella bolletjes
  • 8 cherrytomaatjes
  • 8 zwarte olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Balsamico crème
  • verse basilicum

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Meng geperste knoflook en 2 eetlepels zonnebloemolie. Vet hiermee de onderkant en randjes van de portobello’s in. Halveer de cherrytomaatjes en zwarte olijven. Vul de portobello’s nu elk met 4 mini mozzarella bolletjes, 4 gehalveerde cherrytomaatjes en 4 gehalveerde zwarte olijven.


  2. Verdeel over elke portobello 1 eetlepel balsamico azijn en bak af in 15 minuten in de oven. Verdeel de basilicumblaadje over de portobello’s als ze uit de oven zijn.


  3. Tip: Dit gerecht is perfect voor op de BBQ. Plaats de portobello’s in een aluminium bakje en leg op de BBQ.