Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde portobello met mozzarella

Vegetarisch gevulde portobello, heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of zelfs lekker op de BBQ.

Ingrediënten
  • 2 portobello’s
  • 8 mini mozzarella bolletjes
  • 8 cherrytomaatjes
  • 8 zwarte olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels balsamico creme
  • Verse basilicum

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng geperste knoflook en 2 eetlepels zonnebloemolie. Vet hiermee de onderkant en randjes van de portobello’s in. Halveer de cherrytomaatjes en zwarte olijven. Vul de portobello’s nu elk met 4 mini mozzarella bolletjes, 4 gehalveerde cherrytomaatjes en 4 gehalveerde zwarte olijven.

Portobello-stap-1.jpg
Portobello-stap-2.jpg
Portobello-stap-3.jpg

Verdeel over elke portobello 1 eetlepel balsamico azijn en bak af in 15 minuten in de oven. Verdeel de basilicumblaadje over de portobello’s als ze uit de oven zijn.

Tip: Dit gerecht is perfect voor op de BBQ. Plaats de portobello’s in een aluminium bakje en leg op de BBQ.

Beoordeling (42 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl