Gevulde portobello met mozzarella
Vegetarisch gevulde portobello, heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of zelfs lekker op de BBQ.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
2 portobello’s
-
8 mini mozzarella bolletjes
-
8 cherrytomaatjes
-
8 zwarte olijven
-
2 teentjes knoflook
-
2 eetlepels zonnebloemolie
-
2 eetlepels Balsamico crème
-
verse basilicum
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Meng geperste knoflook en 2 eetlepels zonnebloemolie. Vet hiermee de onderkant en randjes van de portobello’s in. Halveer de cherrytomaatjes en zwarte olijven. Vul de portobello’s nu elk met 4 mini mozzarella bolletjes, 4 gehalveerde cherrytomaatjes en 4 gehalveerde zwarte olijven.
-
Verdeel over elke portobello 1 eetlepel balsamico azijn en bak af in 15 minuten in de oven. Verdeel de basilicumblaadje over de portobello’s als ze uit de oven zijn.
-
Tip: Dit gerecht is perfect voor op de BBQ. Plaats de portobello’s in een aluminium bakje en leg op de BBQ.
Heeft het gesmaakt?
81 stemmen
Bedankt voor je stem!
Ook lekker
3x lekkere Gezonde recepten