Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Risotto met spinazie en garnalen

Smeuïge risotto rijst met spinazie en licht pittige gebakken garnalen

Ingrediënten
  • 200 gr risotto rijst
  • 150 gr spinazie (vers of uit vriezer)
  • 1 sjalot
  • Scheut droge witte wijn
  • 800 ml warme groente- of visbouillon
  • Klontje boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gr garnalen
  • Snuf cayenne poeder
  • 250 gr tomaatjes
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas

Bereiding
Laat de spinazie ontdooien en verwijder zoveel mogelijk vocht. Of bak de verse spinazie in een pan tot hij begint te slinken en laat daarna goed uitlekken. Snipper het uitje en fruit aan in een pan met olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 2 a 3 minuutjes, roer regelmatig om. Blus af met een scheut wijn. Wacht tot de wijn is opgenomen door de risotto rijst en voeg dan steeds een soeplepel warme bouillon toe als het vocht is opgenomen. Het duurt ongeveer 25 minuten, het kan zijn dat je een beetje bouillon over houd.

risotto_garnalen_01.jpg
risotto_garnalen_02.jpg
risotto_garnalen_03.jpg
risotto_garnalen_04.jpg

Bak ondertussen de garnalen in een koekenpan met een snuf cayennepeper en halveer de tomaatjes. Als de risotto gaar is (maar nog steeds een lichte bite van binnen) roer je de boter en kaas er door. Schep dan de spinazie en de tomaatjes er ook door en verwarm kort mee. Serveer de risotto met de gebakken garnalen en eventueel wat extra kaas.

Beoordeling (93 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel