Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Risotto met spinazie en garnalen

Smeuïge risotto rijst met spinazie en licht pittige gebakken garnalen

Ingrediënten
  • 200 gr risotto rijst
  • 150 gr spinazie (vers of uit vriezer)
  • 1 sjalot
  • Scheut droge witte wijn
  • 800 ml warme groente- of visbouillon
  • Klontje boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gr garnalen
  • Snuf cayenne poeder
  • 250 gr tomaatjes
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas

Bereiding
Laat de spinazie ontdooien en verwijder zoveel mogelijk vocht. Of bak de verse spinazie in een pan tot hij begint te slinken en laat daarna goed uitlekken. Snipper het uitje en fruit aan in een pan met olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 2 a 3 minuutjes, roer regelmatig om. Blus af met een scheut wijn. Wacht tot de wijn is opgenomen door de risotto rijst en voeg dan steeds een soeplepel warme bouillon toe als het vocht is opgenomen. Het duurt ongeveer 25 minuten, het kan zijn dat je een beetje bouillon over houd.

Bak ondertussen de garnalen in een koekenpan met een snuf cayennepeper en halveer de tomaatjes. Als de risotto gaar is (maar nog steeds een lichte bite van binnen) roer je de boter en kaas er door. Schep dan de spinazie en de tomaatjes er ook door en verwarm kort mee. Serveer de risotto met de gebakken garnalen en eventueel wat extra kaas.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×