Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Risotto met garnalen

Smeuïge risotto rijst met spinazie en tomaatjes met licht pittige gebakken garnalen

Ingrediënten

Bereiding

 Laat de spinazie ontdooien en verwijder zoveel mogelijk vocht. Of bak de verse spinazie in een pan tot hij begint te slinken en laat daarna goed uitlekken. Snipper het uitje en fruit aan in een pan met olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 2 a 3 minuutjes, roer regelmatig om. Blus af met een scheut wijn. Wacht tot de wijn is opgenomen door de risotto rijst en voeg dan steeds een soeplepel warme bouillon toe als het vocht is opgenomen. Het duurt ongeveer 25 minuten, het kan zijn dat je een beetje bouillon over houd.

 Bak ondertussen de garnalen in een koekenpan met een snuf cayennepeper en halveer de tomaatjes. Als de risotto gaar is (maar nog steeds een lichte bite van binnen) roer je de boter en kaas er door. Schep dan de spinazie en de tomaatjes er ook door en verwarm kort mee. Serveer de risotto met de gebakken garnalen en eventueel wat extra kaas.

 Probeer ook dit basisrecept voor risotto

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×