Schwarzwalder kirsch taart
Lekkere variant op de bekende chocolade kersentaart met bosvruchten en verse frambozen
50 M + 40 M oventijd + afkoelen
Ingrediƫnten
Voor personen
-
300 gr zelfrijzend bakmeel
-
25 gr cacao poeder
-
5 eieren
-
200 ml zonnebloemolie
-
80 ml melk
-
360 gr suiker
-
een snuf zout
-
boter + om in te vetten
-
300 gr bosvruchtenjam
-
1 liter slagroom
-
30 gr poedersuiker
-
50 gr pure chocolade ( fijn geraspt )
-
Handje frambozen
Optioneel
-
Optioneel: Vlokken ter decoratie
Materialen
-
Mixer
-
Een spuitzak
-
Springvorm van 26 tot 28 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden. Meng het meel, cacao poeder en zout in een kom. Mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar. Klop daarna de eieren een voor een door de natte ingrediƫnten met een mixer. Spatel het natte mengsel door de droge ingrediƫnten. Meng totdat er geen klonters meer zijn. Vet de springvorm in met een beetje boter en giet het beslag er in.
-
Tik een paar keer met de vorm op het aanrecht zodat eventuele lucht er uit kan. Bak de taart 40 min in de oven. Controleer met een prikker of de binnenzijde gaar is. Laat de cake afkoelen en snijd hem daarna met een scherp groot mes doormidden.
-
Mix de slagroom met de poedersuiker (eventueel in etappes) stijf. Bestrijk de opengesneden kant van de het onderste gedeelte van de taart met jam. Spuit met een spuitzak ongeveer 1/3 deel van de slagroom in kringen op de jam. Leg het bovenste gedeelte van de taart er op.
-
Bestrijk de zijkanten en de bovenzijde met slagroom en bewaar wat om nog toefjes slagroom op de taart te maken. Strijk de zijkanten en bovenzijde glad met een mes. Bestrooi de buitenzijde met wat van de chocolade rasp. Maak toefjes van slagroom bovenop de taart. Garneer met de verse frambozen.
Heeft het gesmaakt?
201 stemmen
Ook lekker