Schwarzwalder kirsch taart

Lekkere variant op de bekende chocolade kersentaart met bosvruchten en verse frambozen

Ingrediënten 
300 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr cacao poeder
5 eieren
200 ml zonnebloemolie
80 ml melk
360 gr suiker
snuf zout
Boter om in te vetten
300 gr bosvruchtenjam
1 liter slagroom
30 gr poedersuiker
50 gr pure chocolade, fijn geraspt
Handje frambozen
Optioneel: Vlokken ter decoratie
 
Materialen
Mixer
Spuitzak
Springvorm van 26 tot 28 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Meng het meel, cacao poeder en zout in een kom. Mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar. Klop daarna de eieren een voor een door de natte ingrediënten met een mixer. Spatel het natte mengsel door de droge ingrediënten. Meng totdat er geen klonters meer zijn. Vet de springvorm in met een beetje boter en giet het beslag er in.
 
Schwarzwalder krisch taart 01
Schwarzwalder krisch taart 01
Schwarzwalder krisch taart 01
Schwarzwalder krisch taart 01
Tik een paar keer met de vorm op het aanrecht zodat eventuele lucht er uit kan. Bak de taart 40 min in de oven. Controleer met een prikker of de binnenzijde gaar is. Laat de cake afkoelen en snijd hem daarna met een scherp groot mes doormidden.
 
Mix de slagroom met de poedersuiker (eventueel in etappes) stijf. Bestrijk de opengesneden kant van de het onderste gedeelte van de taart met jam. Spuit met een spuitzak ongeveer 1/3 deel van de slagroom in kringen op de jam. Leg het bovenste gedeelte van de taart er op.
 
Schwarzwalder krisch taart 01
Schwarzwalder krisch taart 01
Schwarzwalder krisch taart 01
Schwarzwalder krisch taart 01

 
Bestrijk de zijkanten en de bovenzijde met slagroom en bewaar wat om nog toefjes slagroom op de taart te maken. Strijk de zijkanten en bovenzijde glad met een mes. Bestrooi de buitenzijde met wat van de chocolade rasp. Maak toefjes van slagroom bovenop de taart. Garneer met de verse frambozen.

 

Vind je dit leuk?
192 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!