Red velvet taart

Verwen jezelf met deze smeuïge red velvet taart, met een romige roomkaas topping en een vleugje cacao. Een perfecte traktatie voor speciale gelegenheden! En super leuk om te maken.

Bakrecept 50 min + 50 min oventijd

ingrediënten

voor 10 personen

Topping en vulling:

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

  2. Klop in een grote kom de boter met de suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg dan de karnemelk en rode kleurstof toe en mix tot een egaal mengsel. Zeef de bloem erbij en vervolgens het cacaopoeder.

  3. Meng in een klein schaaltje de azijn en baking soda. Dit gaat bruisen. Voeg dit mengsel direct toe aan het beslag en mix nog een paar seconden door.

  4. Giet het beslag in de vorm en bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar. Check met een prikker of de taart gaar is. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.

  5. Voor de topping: klop de roomkaas, roomboter, poedersuiker en vanille extract samen tot een gladde crème. Bewaar deze zo nodig in de koelkast.

  6. Als de taart afgekoeld is, snijd je een stukje van de bolling bovenop er af zodat hij recht is. Dit stukje taart verkruimel je voor de decoratie. Snijd de red velvet taart vervolgens horizontaal doormidden.

  7. Smeer de helft van de roomkaascrème op de onderste laag, leg de bovenste laag erop, en smeer de rest van de crème bovenop de taart. Verdeel de taartkruimels over de buitenste rand bovenop de taart.

  8. Bewaar de taart in de koelkast en haal hem ca. een uur voor het serveren uit de koelkast om hem op kamertemperatuur te laten komen.

Heeft het gesmaakt?
17 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!