Taart met vijgen en frambozen

Lekkere en makkelijke taart met verse vijgen, frisse frambozen en een vleugje sinaasappel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materiaal

Bereiding

Verwarm de oven op 180° graden.

Rasp de sinaasappel en voeg deze toe aan de suiker en wrijf deze met je vingertoppen door elkaar zodat er gele suiker ontstaat.

Meng de bloem, bakpoeder en kaneel in een aparte kom.

Voeg de boter in kleine stukjes toe aan de suiker en klop met een mixer tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en op het laatst het vanille extract.

Voeg afwisselend een beetje karnemelk en een beetje meelmengsel toe aan het beslag terwijl je op de laagste stand met de mixer klopt. Als je alles hebt toegevoegd is er een dik beslag ontstaan.

Vet je cakevorm of ovenschaal in en giet het beslag erin. Verdeel het beslag gelijkmatig met een spatel.

Snijd de vijgen doormidden en druk deze samen met de frambozen zachtjes een beetje in het beslag. Duw maar heel lichtjes aan, anders heb je kans dat het fruit te ver naar beneden zakt als de taart gaat rijzen.

Zet de taart 60 min. in de oven. Zet hem niet te hoog in de oven anders bestaat de kans dat hij van boven te donker wordt. Haal hem uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen.

50 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!