Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Taart met vijgen en frambozen

Lekkere en makkelijke taart met verse vijgen, frisse frambozen en een vleugje sinaasappel

Ingrediënten
240 gr bloem
1 theel bakpoeder
Snufje kaneel
150 gr suiker
125 ml karnemelk
Rasp van een halve sinaasappel
75 gr boter
2 eieren
1 theel vanille extract
4 vijgen
75 gr frambozen
 
Materialen
Ovenschaal of cakevorm van ca 20 – 22 cm doorsnede
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Voeg de sinaasappelschil toe aan de suiker en wrijf deze met je vingertoppen doorelkaar zodat er gele suiker ontstaat. Meng ook de bloem, bakpoeder en kaneel in een aparte kom. Klop de boter en de suiker met een mixer tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en op het laatst het vanille extract. Voeg afwisselend een beetje karnemelk en een beetje meelmengsel toe aan het beslag terwijl je op de laagste stand met de mixer klopt. Als je alles hebt toegevoegd is er een dik beslag ontstaan.
 
vijgentaart01
vijgentaart02vijgentaart03vijgentaart04
 
Giet het in een cakevorm of ovenschaal en verdeel het beslag gelijkmatig met een spatel. Snijd de vijgen doormidden en druk deze samen met de frambozen zachtjes een beetje in het beslag. Zet de taart 60 min in de oven. Zet hem niet te hoog in de oven anders bestaat de kans dat hij van boven te donker wordt. Haal hem uit de oven en laat een kwartiertje afkoelenen.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×