Taart met vijgen en frambozen

Lekkere en makkelijke taart met verse vijgen, frisse frambozen en een vleugje sinaasappel

Bakrecept 25 min + 1 uur oventijd

ingrediënten

voor 8 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180° graden.

  2. Rasp de sinaasappel en voeg deze toe aan de suiker en wrijf deze met je vingertoppen door elkaar zodat er gele suiker ontstaat.

  3. Meng de bloem, bakpoeder en kaneel in een aparte kom.

  4. Voeg de boter in kleine stukjes toe aan de suiker en klop met een mixer tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en op het laatst het vanille extract.

  5. Voeg afwisselend een beetje karnemelk en een beetje meelmengsel toe aan het beslag terwijl je op de laagste stand met de mixer klopt. Als je alles hebt toegevoegd is er een dik beslag ontstaan.

  6. Vet je cakevorm of ovenschaal in en giet het beslag erin. Verdeel het beslag gelijkmatig met een spatel.

  7. Snijd de vijgen doormidden en druk deze samen met de frambozen zachtjes een beetje in het beslag. Duw maar heel lichtjes aan, anders heb je kans dat het fruit te ver naar beneden zakt als de taart gaat rijzen.

  8. Zet de taart 60 min. in de oven. Zet hem niet te hoog in de oven anders bestaat de kans dat hij van boven te donker wordt. Haal hem uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen.

Heeft het gesmaakt?
66 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!