Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bananenbrood mango

Heerlijk zoet en healthy bananenbrood met zomerse stukjes mango en een crunch van pecan.

Ingrediënten
  • 3 rijpe bananen
  • 200 gr speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • snuf kaneel
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels appelmoes (zonder suiker)
  • 250 gr mango
  • 2 eetlepels pecannoten

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de eieren, appelmoes, kaneel en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Voeg hier de helft van het beslag aan toe. Verdeel de helft van de mango en alle pecan in stukjes hier over.

Giet de rest van het beslag er over en verdeel de laatste stukjes mango over de bovenzijde. Bak de mango bananencake ca. 50 minuten in de oven. Door de mango blijft hij een beetje klef. Mocht je hier niet van houden kun je hem iets langer in de oven laten.

Tip: Probeer ook dit lekkere basisrecept voor gezond bananenbrood

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×