Bananenbrood mango

Heerlijk zoet en healthy bananenbrood met zomerse stukjes mango en een crunch van pecan.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: plakken

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Doe de eieren, appelmoes, kaneel en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Voeg hier de helft van het beslag aan toe. Verdeel de helft van de mango en alle pecan in stukjes hier over.

 Giet de rest van het beslag er over en verdeel de laatste stukjes mango over de bovenzijde. Bak de mango bananencake ca. 50 minuten in de oven. Door de mango blijft hij een beetje klef. Mocht je hier niet van houden kun je hem iets langer in de oven laten.

 Tip: Probeer ook dit lekkere basisrecept voor gezond bananenbrood

64 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.