Bananenbrood mango

Heerlijk zoet en healthy bananenbrood met zomerse stukjes mango en een crunch van pecan. In slechts 15 minuten zet je het in de oven.

Bakrecept 15 min + 50 min oventijd

ingrediënten

voor 12 plakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Doe de eieren, appelmoes, kaneel en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje.

  3. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen.

  4. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier.

  5. Voeg hier de helft van het beslag aan toe.

  6. Verdeel de helft van de mango en alle pecan in stukjes hier over.

  7. Giet de rest van het beslag er over en verdeel de laatste stukjes mango over de bovenzijde.

  8. Bak de mango bananencake ca. 50 minuten in de oven. Door de mango blijft hij een beetje klef. Mocht je hier niet van houden kun je hem iets langer in de oven laten.

  9. Tip: Probeer ook dit lekkere basisrecept voor gezond bananenbrood

Heeft het gesmaakt?
85 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!