Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bananenbrood mango

Heerlijk zoet en healthy bananenbrood met zomerse stukjes mango en een crunch van pecan.

Ingrediënten
  • 3 rijpe bananen
  • 200 gr speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • snuf kaneel
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels appelmoes (zonder suiker)
  • 250 gr mango
  • 2 eetlepels pecannoten

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de eieren, appelmoes, kaneel en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Voeg hier de helft van het beslag aan toe. Verdeel de helft van de mango en alle pecan in stukjes hier over.

Giet de rest van het beslag er over en verdeel de laatste stukjes mango over de bovenzijde. Bak de mango bananencake ca. 50 minuten in de oven. Door de mango blijft hij een beetje klef. Mocht je hier niet van houden kun je hem iets langer in de oven laten.

Tip: Probeer ook dit lekkere basisrecept voor gezond bananenbrood

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×