Blauwe bessen muffins

Smeuïge muffins op basis van slagroom met blauwe bessen en een vleugje kokos

Ingredienten
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel bloem
½ theelepel extra bakpoeder
125 gr blauwe bessen
250 ml slagroom
2 eieren
2 zakjes vanillesuiker
40 gr kokosrasp
120 gr suiker
 
Materialen
Mixer of garde
Muffinbakblik
Papieren muffinvormpjes of een beetje boter om in te vetten
 
Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Mix de slagroom, suiker, vanillesuiker en de eieren met een garde of kort met een mixer door elkaar totdat het een egale massa is. Roer met een lepel in een andere kom het meel, geraspte kokos en bakpoeder door elkaar.
 
bessen muffins 01
bessen muffins 01
bessen muffins 01
bessen muffins 01
Doe de blauwe bessen in een kom en roer er 1 eetlepel bloem doorheen (hierdoor zakken ze minder snel naar de bodem). Roer het droge en het natte mengsel met een spatel kort door elkaar. Schep de bessen er ook kort doorheen. Doe de papieren muffinvormpjes in de bakvorm en vul ze tot onder de rand met het beslag. Bak ze in ca 25 tot 30 min mooi bruin en gaar.
 
Geen papieren muffinvormpjes in huis? Knip dan net als ik stukjes bakpapier in vierkantjes en bekleed de vormpjes hiermee.
 
128 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.