Makkelijk recept voor chili con carne geserveerd in taco schelpen met een schep zure room
Ingrediënten
1 grote ui
1 rode paprika
1 rode peper
2 teentjes knoflook
1 eetl olijfolie
1 theel komijn
Flinke snuf cayenne peper
500 gr rundergehakt
300 gr kidneybonen uit blik
1 blik a 400 gr tomaten in blokjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 klein blikje mais
1 runderbouillonblokje
200 ml zure room
Verse koriander, fijn gehakt
12 taco schelpen
Bereiding
Snijd de ui, knoflook en chilipeper in kleine stukjes en fruit deze 2 minuutjes in de olijfolie. Snijd de paprika ook in stukjes en bak deze even mee. Voeg het gehakt en komijn en cayenne peper toe en rul het gehakt bruin. Doe de tomatenpuree en blokjes bij het gehakt en verkruimel het bouillonblokje er bij. Roer alles goed door en laat 20 tot 30 min zachtjes pruttelen todat de saus wat is ingedikt.
Verwarm ondertussen de oven op 125 graden en bak de taco’s af volgens de verpakking. Giet de bonen en mais af en voeg toe aan de gehakt tomaten saus. Voeg wat verse koriander toe en proef even of er misschien nog wat peper, zout of cayennepeper bij moet. Laat nog 5 min zachtjes pruttelen en schep dan de chili con carne in de taco schelpen. Schep er een beetje zure room op of serveer deze er los bij.