Vegan taco recept met salsa en guacamole

Ook de bekendste gerechten uit de Mexicaanse keuken zijn makkelijk te veganizen. Wat dacht je van deze vegan taco’s met guacamole? Lekker, simpel én voedzaam.

Hoofdgerecht 25 min bereidingstijd + 5 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Voor de taco's:

Voor de salsa & guacamole:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Snijd de ui, knoflook, tomaten, bosuitjes en de verse koriander fijn.

  3. Zet een koekenpan op het vuur en verhit wat olijfolie op middelhoog vuur.

  4. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten aan en voeg dan het vegan gehakt toe. Bak dit een paar minuutjes mee.

  5. Doe dan de zwarte bonen, maïs, tomatenpuree, kruiden en een scheut water erbij. Bak het nog een paar minuten tot het gaar is.

  6. Leg de tacoschelpen op een ovenplaat of leg ze in een ovenschaal en verwarm ze 5 minuten in de voorverwarmde oven.

  7. Maak in de tussentijd de salsa en guacamole. Mix de tomatenblokjes met de bosuitjes, verse koriander, sesamzaadjes, olijfolie, citroensap, peper en zout en zet het opzij.

  8. Prak de avocado’s fijn en breng op smaak met chillivlokken, peper en zout.

  9. Haal de tacoschelpen uit de oven en vul ze voorzichtig met het bonenmengsel. Verdeel de salsa er overheen en maak het af met de guacamole. Garneer met extra kruiden indien gewenst. Eet smakelijk.

Heeft het gesmaakt?
19 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.