Ga naar de inhoud
Chili sin carne

Chili sin carne

De heerlijke vegetarische variant op de chili con carne. Een lekker Mexicaans gerecht zonder vlees maar met lekker veel groenten in een kruidige saus. Je maakt hem al vanaf €1,70 per persoon.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr Snelkookrijst
  • 1 blik bruine bonen ( à 400 gr )
  • 1 blik kidney bonen ( à 400 gr )
  • 1 blik tomatenblokjes ( à 400 gr )
  • 1 blik tomaten puree ( à 70 gr )
  • 500 ml tomaten passata
  • 1 blik maïs ( 340 gr )
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 limoen
  • 125 zure room
  • 1 paprikamix ( 3 paprika's )
  • peper en zout
  • 1 theelepel paprikapoeder ( gerookt )
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel komijn poeder
  • Snuf chili poeder
  • olie ( om in te bakken )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de paprika’s in kleine stukjes.


  2. Fruit het uitje aan in wat olie en als deze glazig is, voeg dan de knoflook toe.


  3. Daarna mogen ook de kruiden toegevoegd worden (paprikapoeder, oregano, chili en komijn), fruit dit even mee.


  4. Na 1 minuut gaat de tomaten puree erbij. Laat dit 2 minuten op laag vuur staan en voeg dan de paprika toe.


  5. Na 5 minuten gaan de blokjes tomaat en passata erbij. Breng dit op smaak met peper en zout. Laat dit 10 minuten pruttelen.


  6. Zet ondertussen de rijst op en kook deze volgens de verpakking.


  7. Voeg daarna de maïs, bruine bonen en kidneybonen toe aan de tomatensaus en laat dit op middelhoog vuur staan tot de rijst klaar is. Dit zal ongeveer 10 minuten zijn.


  8. Serveer de chili met rijst, partjes limoen en zure room.


  9. Tip: Typisch Mexicaanse specerijen zijn oregano, komijnpoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, chili en (gerookt) paprikapoeder. Varieer hiermee en maak je eigen favoriete Mexicaanse kruidenmix of gebruik een kant en klare kruidenmix.


  10. Dit recept is gemaakt door Jaimy.