Chili sin carne

De heerlijke vegetarische variant op de chili con carne. Een lekker Mexicaans gerecht zonder vlees maar met lekker veel groenten in een kruidige saus. Je maakt hem al vanaf €1,70 per persoon.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 6 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de paprika’s in kleine stukjes.

  2. Fruit het uitje aan in wat olie en als deze glazig is, voeg dan de knoflook toe.

  3. Daarna mogen ook de kruiden toegevoegd worden (paprikapoeder, oregano, chili en komijn), fruit dit even mee.

  4. Na 1 minuut gaat de tomaten puree erbij. Laat dit 2 minuten op laag vuur staan en voeg dan de paprika toe.

  5. Na 5 minuten gaan de blokjes tomaat en passata erbij. Breng dit op smaak met peper en zout. Laat dit 10 minuten pruttelen.

  6. Zet ondertussen de rijst op en kook deze volgens de verpakking.

  7. Voeg daarna de maïs, bruine bonen en kidneybonen toe aan de tomatensaus en laat dit op middelhoog vuur staan tot de rijst klaar is. Dit zal ongeveer 10 minuten zijn.

  8. Serveer de chili met rijst, partjes limoen en zure room.

  9. Tip: Typisch Mexicaanse specerijen zijn oregano, komijnpoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, chili en (gerookt) paprikapoeder. Varieer hiermee en maak je eigen favoriete Mexicaanse kruidenmix of gebruik een kant en klare kruidenmix.

  10. Dit recept is gemaakt door Jaimy.

Heeft het gesmaakt?
176 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!