Ga naar de inhoud
Maissalade met Mexicaanse twist

Maissalade met Mexicaanse twist

Heerlijke frisse maïs salade met paprika, jalapeño, peterselie en limoen. In 10 minuutjes heb je deze verfrissende salade al klaar. Lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 240 gr maïs uit blik
  • 0.5 rode ui
  • 1 rode paprika
  • Flinke hand verse peterselie ( platte )
  • Handje verse koriander
  • 1.5 eetlepel jalapeno uit pot
  • Sap van ½ limoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 1 theelepel chili vlokjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Spoel de maïs af en doe in een grote schaal. Snijd de rode ui fijn en de paprika in blokjes.


  2. De verse kruiden hak je fijn. De jalapeño snijd je ook fijn.


    mais salade mexicaans stap 1 mais salade mexicaans stap 2 mais salade mexicaans stap 3
  3. Doe vervolgens alle ingrediënten bij de maïs in de grote schaal. Breng op smaak met de limoensap, olijfolie, peper, zout en de chili vlokjes en je maïssalade is klaar!